Reünie!!!

Antwerp Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries
Eindelijk weer reünie! Voor sommigen onder ons is dit al de 3de keer. Maar vandaag is het een eerder select clubje; we zullen maar met z'n zevenen zijn. Jammer genoeg waren er op het laatste moment nog een aantal verhinderd. Maar werk en de plicht gaan nu eenmaal voor. Dat begrijpen we heus wel!  Dus voor alle thuisblijvers is hier het verslag van een erg warme én erg leuke dag!

Eric en Roland zijn met de auto gekomen en ik tref hen bij de parking aan de kaaien. Samen wandelen we richting station om de anderen op te halen. Onderweg babbelen we honderduit over nieuwe vakantieplannen en -avonturen. Op het station treffen we eerst Richard. Die is gisteren al in Antwerpen toegekomen en maakt er meteen een weekendje van.
Wanneer ook de internationale trein mooi op tijd aankomt, treffen we Ruben, Anita H en Symone. Het is een blij weerzien!

Nu de bende compleet is wandelen we terug richting historisch centrum. Het is erg mooi (zeg maar heet) weer en de sfeer zit er meteen goed in. Roland merkt op dat we na een ingesneeuwd weekend en een uitgeregende reünie met storm nu een hittegolf hebben. We weten onze data wel uit te kiezen! Wat wordt het de volgende keer? Richard, die weet dan weer waar Ruben zijn optrekje heeft. Die heeft gisteren al het Rubenshuis gespot. Het is een vrolijke boel en we zijn weer die gezellige en hechte groep als vanouds.

Vóór onze stadswandeling hebben we nog tijd voor een drankje in de schaduw van de kathedraal. Dat is welkom bij deze hitte! Om drie uur verzamelen we bij de toeristische dienst en maken we kennis met onze gids Dolores.
Dolores is het gewend om met Spaanse toeristen door de stad te wandelen en dat horen we een beetje aan haar uitleg. Soms moet ze even naar haar woorden zoeken; maar dat geeft ons wel een beetje het gevoel dat we weer in Peru zijn. Dolores loodst ons door de oude stad en kent heel wat legenden en anecdotes. Eigenlijk mocht het wel iets minder lang bij deze hitte maar gelukkig kan er onderweg nog even water gekocht worden.

a dit toeristisch intermezzo gaan we weer wat drinken op de Groenplaats. Op het eerste terras worden we weggestuurd omdat we hier niet zullen eten. Uiteindelijk vinden we wel een nieuw plekje. Nu kunnen we het fotoboek van Ruben bewonderen en ook de foto's van Richard. Ruben heeft een echt meesterwerk gemaakt kompleet met dag tot dag beschrijving en colofon! Er worden natuurlijk weer volop herinneringen opgehaald.
Weet je nog die Spin in Richards tent....? Bijna gaat het mis wanneer Richard zijn glas omstoot maar de foto's blijven gelukkig ongedeerd.

Omstreeks zes uur gaan we eten. Ik zie de groep bedenkelijk kijken bij de aanblik van al die bejaarden op het terras. Toegegeven, het terras ziet er nu niet bepaald uitnodigend uit. Gelukkig is het binnen een pak moderner en het is ook lekker koel. Iedereen gaat voor het menu. Een aantal nemen het weekendmenu, de anderen het keuzemenu. Ze zijn beide erg lekker maar het dessert van het weekendmenu is toch het allerlekkerst: mokka-ijs, schuimpjes en chocolademousse!

Aangezien bijna iedereen nog een lange terugreis voor de boeg heeft, moeten we omstreeks half negen weer richting station. We halen nog net de trein van negen uur. Samen met Richard, Eric en Roland blijven we staan om de treinreizigers Anita, Symone en Ruben uit te zwaaien, maar jammer genoeg hebben die ons niet meer gezien.

Daarna gaat het weer richting parking. We hebben wat afgewandeld vandaag! Richard gaat weer richting hotel en op de parking nemen we afscheid van Eric en Roland.

Het was een erg leuke dag en ik kijk al uit naar de volgende reünie!

Ils1976 says:
Das waar en Antwerpen al helemaal! :-)
Posted on: Jul 08, 2010
sweettangerine says:
Het is dan ook een schoon stad he :-)))
Posted on: Jul 08, 2010
Ils1976 says:
Schoon foto's maske! Thumbs up! :-)
Posted on: Jul 08, 2010
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Antwerp Restaurants, Cafes & Food review
Affordable and delicious
I booked this brasserie style eatery for the reunion dinner of our Peru travel group, mainly because of its excellent location in the historic centre … read entire review
Sponsored Links
Antwerp
photo by: skydiver