Toeren door Ninh Binh

Ninh Binh Travel Blog

 › entry 15 of 37 › view all entries
Tam Coc
Voor de zoveelste dag zijn we weer eens vroeg opgestaan (we gevens onszelf nou ook niet echt de tijd om uit te slapen). om 07:30 zijn we present om te gaan rondtoeren door het landschap, maar eerst nog maar eens een ontbijtje. Tijdens het ontbijt besluiten we dat we eigenlijk vanavond al weg willen naar Hue, in tegenstelling tot onze eerdere planning waar we twee nachten hier zouden doorbrengen. Dit tot grote teleurstelling van elske, die wel gecharmeert is van de mooie kamers hier. Maar we hebben nu toch maar tickets geregeld voor de nachtbus, alleen dit keer helaas geen relaxte sleepers, want die zijn voor de komende dagen uitverkocht. Dus we gaan vanavond een tocht tegemoet van 10 uur in een normale bus, erg comfortabel gaat het niet zijn. Maar ja, als je er maar komt.
Tegenligger bij Tam Coc
..

Met enige vertraging (we moesten ook ineens uitchecken, dus onze tassen inpakken etc) beginnen we dan toch aan onze toertocht op de motor. Je hebt vast het verhaal gelezen over mijn indrukken van het verkeer in vietnam? We gaan dus nu aan een van de meest chaotische verkeerssituaties op deze planeet deelnemen als zwakste schakel. En we hebben alledrie vrijwel nooit op een scooter of brommer gezeten. Maar gelukkig hebben we een guide, of een 'driver' zoals hij officeel heet hier die ons kan begeleiden. Uiteindelijk blijkt het allemaal best wel mee te vallen, zelfs op de drukste weg. Onze guide rijd heel langzaam en we tuffen dan ook ook langzaam achter hem aan.

We komen al redelijk vroeg bij 'Tam Coc' aan: het 'Halong Bay van de rijstvelden'.
Eenden bij Tam Coc
Het zijn rijstvelden die tussen een bergachtig landschap liggen waartussen een rivier ligt (Waarschijnlijk kunstmatig aangelegt). We nemen een bootje langs deze natuurpracht en hebben twee uur hierdoorheen gevaren. De rust werd alleen doorbroken door sommige andere bootjes met toeristen en een legioen van eenden, die worden voortgedreven door mensen die deze beesten houden. We zijn vroeg genoeg begonnen om de tourgroepen voor te zijn, maar de andere vijand vandaag is de zon. Onbeschermd op een bootje op een meer met een steeds sterker wordende zon blijkt z'n tol te eisen, we zijn uiteindelijk alledrie wel een beetje verbrand.

Na Tam Coc zijn we door wat rustige achterafweggetjes gereden in het prachtige Vietnamese landschap waarbij we telkens een andere tempel bezochten. Ook hebben weer gigantisch gezweet toen we een berg hebben beklommen maar het uitzicht was het zeker meer dan waard. Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar het hotel. We moeten nu nog een uur of 5 wachten voordat onze bus arriveert voor de helse 10 uur durende nachtrit, maar dat geeft ons (mij) weer de gelegenheid om wat klusjes te doen zoals dit verslag schrijven. Nog een paar uur en dan komt dus bus, we hebben al een hotel geregeld in Hue, en misschien kunnen we dan weer eens even wat uitslapen/uitrusten. (vast niet...)
mpwiersinga says:
Vince, Jarik, Elske! Ik kwam pas gisteren op het idee Vince's oude travelblog weer eens te bekijken, en kijk eens wat een nieuwe content :-)

Al mis ik wat schuine fotografie, ik ben benieuwd naar alle andere fotos!

MP
Posted on: Jul 17, 2010
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Tam Coc
Tam Coc
Tegenligger bij Tam Coc
Tegenligger bij Tam Coc
Eenden bij Tam Coc
Eenden bij Tam Coc
Uitzicht Tam Coc
Uitzicht Tam Coc
Tempel in de buurt van Ninh Binh
Tempel in de buurt van Ninh Binh
Andere tempel in de buurt van Ninh…
Andere tempel in de buurt van Nin…
Rijden door omgeving Ninh Binh
Rijden door omgeving Ninh Binh
Uitzicht na vermoeidende klim
Uitzicht na vermoeidende klim
Ninh Binh
photo by: Reephboy