Strand en Zon tot super busreis

Nha Trang Travel Blog

 › entry 19 of 37 › view all entries
Vanavond gaan we met de bus naar Saigon, maar de bus vertrekt pas rond een uur of 6 dus we hebben de hele dag om nog even bij te komen. De ochtend slapen we weer heerlijk uit tot... je raad het al... 8 uur! Nou nou wat een feest. We pakken rustig onze spullen in en verdoen onze tijd wat (tot ergernis van Elske soms) met het spelen van wat spelletjes op de laptop. We zetten onze ingepakte backpacks beneden neer en gaan tegen het einde van de middag naar het strand.

Vandaag is het veel warmer dan gisteren, misschien heeft het er ook mee te maken dat we op het heetste van de dag aankomen. Het zand is bijna niet te belopen en we besluiten dan ook een aantal strandbedden te huren met een hele grote parasol erboven om maar niet verbrand te raken (en ze liggen lekker). Zelfs het water is warmer. De hele middag besteden we met een beetje zwemmen, lezen en liggen. Heerlijk.

Rond een uur of vier gaan we weer richting ons Hostel, we kunnen douchen in een ijskoude douche bij het hostel en kleden ons nog even om. Daarna gaan we snel nog even wat eten en dan is het wachten tot de bus aankomt. We hebben gelukkig dit keer een sleeper geregeld, maar de busreis naar Saigon duurt 24 uur (!) dus de sleeper kan maar beter wat goed maken.

Als de bus uiteindelijk aankomt blijkt het gezellig druk te zijn, want we liggen niet naast elkaar. Ik lig zelf op zich wel prima al zou ik graag willen dat er een ruimte was voor de volle rugzak, die ik dan maar tussen mijn benen leg. Achter ons liggen een stel oudere fransen die volgens mij al iets teveel wijn op hebben want ze zijn luid en lacherig. Verbazingwekkend genoeg val ik rond acht uur in slaap en ik weet een houding te vinden waardoor mijn voeten niet bekneld zijn, mijn tas me niet stoort en ik zo min mogenlijk last heb van de airconditioning die weer eens op de vries stand staat. Volgens mij heeft ook Elske wel goed kunnen slapen. Jarik wat minder omdat er een vietnamees naast him in het gangpad is gelegd (hey, als er ruimte is worden er mensen geplaatst in dit soort landen) die zijn bed ook wel zacht vond en half op hem is gaan liggen. Morgen zitten we de hele dag nog in de bus...
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nha Trang
photo by: rotorhead85