Strand bij Hoi An

Hoi An Travel Blog

 › entry 18 of 37 › view all entries
Vandaag heerlijk uitgeslapen tot 06:30, ja ons (mijn) ritme is helemaal verknoeit. Vandaag gaan we eindelijk een keertje een beetje bij komen. Ik ben zelf ook zo vroeg wakker geworden omdat ik wat last van mijn maag had, maar dat is nu wel weer over. In ieder geval zijn we deze dag rustig op gestaan, Jarik en Elske gingen met een scooter naar My Son, oude Khmer ruines. Ikzelf verkoos er voor om deze ochtend op het hostel te blijven aangezien ik toch even voorzichtig wilde doen en niet te ver van een wc wilde zijn. Ook heb ik nu al zoveel khmer ruines gezien dat ik niet denk dat deze veel zal toevoegen. Ook als we straks naar Angkor Wat gaan zal ik waarschijnijk niet meegaan, het is zijn mooie tempels maar 1 keer zien vind ik wel genoeg (spaart ook een hoop geld).

Anyway, het weer is vandaag helemaal opgeklaart en een strak blauwe hemel begroet ons wanneer we naar buiten kijken. Het word ook al snel erg warm. Na een kopje noedelsoep bij een naburig restaurant naar binnen geslagen te hebben neem ik afscheid van Jarik en Elske en ga ik wat rondkijken door het stadje bij ons in de buurt. Het verbaast me (weer) dat er zoveel van dezelfde soort winkels naast elkaar kunnen bestaan. Het word al gauw erg warm en ik vlucht dan ook al snel terug naar ons hostel waar ik even wat klusjes doe zoals een verslag schrijven in de koelte van een fan.

In de loop van de middag, ietsjes later dan gepland, komen Jarik en Elske weer terug. We gaan nog even ergens wat drinken en dan spring ik achterop bij 1 van de scooters op weg naar het strand. Het strand blijkt 4 kilometer bij Hoi An vandaan te liggen en als we er aankomen worden we begroet door wuivende palmbomen en zeurderige hawkers. Het is erg rustig voor zo'n toeristisch gebied en het strand is erg lang waardoor het wel een magische sfeer heeft. In tegenstelling tot wat de strakblauwe hemel en de hitte van de middag in het dorpje heeft doen vermoeden is het langs het strand redelijk koel en het water verfrissend (lauw badwater zeg maar). Er staat een zwak windje waardoor er een lage golfslag is. Ideaal strandweer. We blijven dan ook op het strand tot de zon onder dreigt te gaan.

S'avonds hebben we Heerlijk gegeten en bij een bar voor 4000 (0,20 cent) per glas nog wat gedronken en dan toch maar weer vroeg naar het hostel omdat we moe zijn. Tsja, dat ritme zal er niet snel uit gaan ben ik bang.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hoi An