Relaxen in mooi maar toeristisch Hoi An

Hoi An Travel Blog

 › entry 17 of 37 › view all entries
Heerlijk geslapen en de wekker ging veel te vroeg, maar snel omgekleed en de spullen weer ingepakt en hop richting het treinstation. We hebben volgens onze berekening nog een kwartier dus we gaan nog even snel een kop noedelsoep eten. Maar dit blijkt langer te duren dan we hadden gehoopt en net als we besluiten om maar richting de trein te lopen komen ze aanzetten met de kommetjes soep. De noedels zijn niet gaar maar de kip is nog wel te eten. Snel 3 happen gegeten en we haasten ons naar de trein. We hebben de allergoedkoopste 'standing' tickets maar gelukkig zijn er in elke coupe plastic stoeltjes geplaatst voor arme zielen zoals wij die anders de hele reis hadden moeten staan. Echt plek voor deze stoelen is er niet en voor elk karretje met eten wat langskomt moet je opstaan, maar het is in ieder geval beter dan 3 uur staan. De treinreis zou heel mooi moeten zijn want het spoor kronkelt langs de bergen bij de kust. Helaas zagen Jarik en Ik hier niet veel van aangezien we ergens in een klein gangetje zitten. Elske zit bij een raam en volgens haar was het prachtig. Ik geloof haar op haar woord.

Een paar uur later komen we aan in De Nang, de dichtbijzijnste plaats met een station. We willen hierna richting Saigon en we hoopten sleepers te regelen maar alles blijkt vol te zitten. We een beetje pech dat we in het weekend willen reizen. In ieder geval regelen we een taxi richting Hoi An voor 180.000 dong (~7 euro). We denken dat het nog goekoper kan maar meer afdingen lukt niet en we zien ook geen minibusjes of openbaar vervoer in de buurt. Dus we gaan zitten in een vrij nieuwe auto met een chauffeur die nog banger is om te rijden dan wij. De weg is erg rustig maar hij rijd maar met 60 km/u terwijl hij angstig om zich heen kijkt. Als er verderop een vrachtwagen de weg op gaat, neemt de snelheid af tot 20 km/u terwijl hij druk aan het toeteren gaat.

In Hoi An vinden we snel een goedkoop hotel, waarvan we later wel kunnen zeggen dat dit tot nu toe het meest slechte was, al ligt het een beetje aan onze kamer. Het water loopt niet weg, we hebben geen afstandsbediening van de airconditioning en s'avonds hadden we geen water. Maargoed, dat mag de pret niet drukken, het water loopt uiteindelijk wel heel langzaam weg, de nachtwaker heeft een 'universal' remote waarmee we de airconditioning van standje koelkast kunnen afhalen en s'ochtens kunnen we wel weer douchen (waarbij de badkamer wel weer vol met water loopt maarja).

Hoi An blijkt een prachtige rustige havenstad te zijn, al is het wel wat toeristisch. Maar langs de waterkant is het gezellig en het uitzicht is fenomenabel. We spenderen de hele dag met een de stad ontdekken. S'avonds hebben we heerlijk luxe gegeten en ergens heel goedkoop bier gedronken. We zijn nog steeds erg moe en gaan vroeg naar bed. Morgen gaan we met een scooter naar de My Son ruines en naar het strand. Het weer klaart op dus we hebben goede hoop dat morgen goede stranddag kan zijn.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hoi An