AsiaVietnamHue

Regenachtig Hue

Hue Travel Blog

 › entry 16 of 37 › view all entries
De busreis hiernaartoe was inderdaad minder prettig. Alleereerst was de bus veel te laat en het was erg benauwd terwijl we wachten, toen de bus er uiteindelijk was bleek dat hij eigenlijk al veel te vol zat, dus duurde het nog langer terwijl ze naar een oplossing zochten. Uiteindelijk zijn verscheidene Vietnamezen gewoon in het gangpad gezet en hebben we toch nog kunnen zitten. Jarik en Elske zaten wel relatief gemakkelijk al hadden ze last van hard pratende en lachende mensen achter zich. Ikzelf zat wat krapper, maar ik heb met mijn inflatable neckpillow (!) en mijn voeten in het gangpad nog enigsinds kunnen slapen. En de oordoppen die ik bij me had hielpen tegen de geluiden van het kotsende kind schuin achter me en lachende vietnamezen om me heen in het algemeen.

De volgende ochtend komen we aan in een grijs Hue, een redelijk grote stad die bekend staat om haar oude centrum en citadel. We komen redelijk snel bij ons hotel maar we zijn echt kapot van de reis en het weinige slapen in de afgelopen dagen in het algemeen. We hebben een mooie kamer en gaan al snel de stad verkennen. Al snel blijkt dat we een fenomeen gaan meemaken wat we nog niet echt hebben gehad tot nu toe: regen! Het komt vandaag met bakken uit de hemel. Tijdens ons bezoek aan de citadel staan we dan ook het merendeel van de tijd te schuilen. Tijdens het schuilen komen we wel weer twee oude bekenden tegen en we spreken af om s'avonds samen te eten.

De citadel was wel mooi en ze zijn bezig om het hele terein opnieuw op te bouwen zoals het was, wat dan wel weer betekent dat er van de oude ruines niet zoveel meer over was. Het hele project is gesponsord door samsung en er staat dan ook overal reclame voor nieuwe TVs en telefoons. Het valt ons zoiezo op dat zuid koreaanse bedrijven erg prominent aanwezig zijn in Vietnam, vrijwel alle electronica en machines zijn van zuid-koreaanse bedrijven zoals Hyundai en Samsung.

Helemaal doorweekt van de regen komen we weer terug in ons hotel, we rusten nog wat uit tot etenstijd en gaan richting de bar waar we hebben afegesproken. Gelukkig is het happy hour dus we krijgen veel gratis drinken. Hierna gaan we op zoek naar een restaurant en we komen uit bij een indisch restaurant waar we (zoals bij alle aankopen in dit land) korting en gratis eten (brood, rijst) hebben weten te bedingen. We hebben hier erg lekker gegeten en aan het einde van de maaltijd komt de eigenaar bij ons zitten die gelijk een fles wodka laat komen. En de fles moet en zal op. Op dat moment was ik al moe, had ik al een 'happy hour' aan bier op en komt deze kerel ook nog eens aan zetten.. pfff... Hij verteld in ieder geval het verhaal hoe hij hier is gekomen en dat hij no wat andere restaurantjes bezig in Saigon en Hoi An. Na afloop gaan we nog even richting de bar waar we met een paar vietnamezen nog blufpoker hebben gespeeld. Ik ben zelden zo moe geweest. En morgen mogen we gelukkig al weer om 9:00 op staan. Maar het was in ieder geval een gezellige dag. Morgen gaan we met de trein naar Hoi An. Daar gaan we dan -eindelijk- een keertje uitrusten en hopenlijk regent het er niet.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hue
photo by: Paulovic