AsiaChinaNanning

Nanning, the day after

Nanning Travel Blog

 › entry 7 of 37 › view all entries
Minority Museum
Vanmorgen wakker geworden met een kater, geen idee hoe laat het is, maar wel wetende dat we binnen niet al te lange tijd een afspraak hadden bij een museum. De warme nagloed van de overwinning van de afgelopen nacht kan niet verhullen dat de spijt die ik voel bij het maken van dat soort afspraken toch enigsinds overheerst op dit soort momenten. Toch maar opstaan en douchen en al snel staan we buiten om voor dat het 12 uur is nog even te ontbijten.

We wisten niet echt wat we precies moeten verwachten, zowel niet van het museum als van de mensen met wie we de afspraak gemaakt hebben om de dag door te brengen. Maar volgens afspraak staan we vijf minuten voor tijd voor het museum. Gelukkig heeft het meisje gister opgeschreven wat het adres is in het chinees, want voordat je aan een taxi chauffeur hebt uitgelegt waar je heen wilt ben je zo weer een uur verder.
City Park
Een paar minuten later ontmoeten we onze zweedse vriend en zijn chineese vrouw en betreden we het museum.

Het museum is een klein openlucht 'minority' museum. Wat er op neer komt dat er wat kunst en gebouwen van de lokale minderheid staan. De gebouwen zijn erg mooi, maar verder is het niet zo indrukwekkend. Onze zweedse vriend heet Joel en komt eigenlijk uit Finland, hij heeft z'n Chinese vrouw (wiens westerse naam me nu even ontschiet) ontmoet toen ze studeerde in Denemarken. Na wat rondgewandelt te hebben besluiten we te gaan lunchen. We lopen het museum uit en steken de straat over richting (weer een) grote shopping mall. Bovenin zit een restaurant waar het helaas niet zo koud is als we het lieft zouden willen, maar het ziet er verder goed uit.
Iedereen bij Minority Museum
Het eten was heerlijk en we hebben veel gelachen.

Na het eten lopen we richting het tweede doel van de dag, een gigantisch park wat in het midden van de stad ligt. Het is een schitterend tropisch park met een groot meer, het is ook een pretpark, dierentuin (naja, kinderboerderij) en botanische tuin. We hebben de rest van de middag door de schaduw van de bomen gelopen en gekeken naar wat de chinezen allemaal uitvoeren. We zijn zelf ook net zo'n attractie als de delen van het park welke we bkijken. Er word gewezen en fotos gemaakt want westerlingen zijn blijkbaar bijzonder en zeldzaam in dit gedeelte van China.

Als de dag richting het einde van de middag loopt halen we nog wat fruit bij een lokale supermarkt en nemen daarna afscheid van onze zweedse vriend.
Lunch
We zijn moe en bezweet en vinden dat het weer eens tijd is voor een lekkere douche in het Hostel. Na dit gedaan te hebben gaan we op zoek naar een plek om te eten. We hebben niet veel zin om veel te lopen. We lopen wat straatjes bij ons hostel uit en we komen uiteindelijk uit in een groot chinees restaurant waar we wonden onthaald door een waar leger aan serveersters die nerveus lachen omdat ze geen Engels kunnen en waarschijnlijk de afgelopen maanden geen westerling hebben gezien. Ook voor de rest van het restaurant zijn we een welkome vorm van vermaak. We hebben uiteindelijk heerlijk gegeten, en goedkoop, en het enige wat hoeften te doorstaan waren wat fotos die van ons werden genomen, gelach achter onze rug en een energiek klein chinees meisje wat ons buitengewoon interresant vond en dat ook meerdere malen in het Chinees vertelde voordat ze door de serveerstertjes weer werd weggestuurd.

De rest van avond hebben we niet veel gedaan, een beetje gehangen in het hostel. We zijn moe en gaan vroeg slapen. Voor morgen hebben we nog niet echt veel plannen, maar dat zien we dan wel weer.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Minority Museum
Minority Museum
City Park
City Park
Iedereen bij Minority Museum
Iedereen bij Minority Museum
Lunch
Lunch
Joel en Vrouw
Joel en Vrouw
Nanning
photo by: davidfeng