Laatste dag Saigon

Ho Chi Minh City Travel Blog

 › entry 22 of 37 › view all entries
Aan het einde van de ochtend wakker geworden met een lichte kater. We staan langzaam op en pakken onze spullen in. Nog even snel een douche genomen en 5 minuten voor 12 (check out tijd) staan we beneden. We betalen de beste man die terstond ineens een stuk minder vriendelijk is en zetten onze bagage neer om later op gehaald te worden.

We ontbijten die dag weer ergens waar we goedkoop rijst kunnen eten en slenteren nog wat door de stad. We lopen richting een kathedraal die in de Lonely Planet staat, maar daar aangekomen zijn we niet echt onder de indruk. Bovendien is hij pas om drie uur open dus we kunnen hem ook niet van binnen zien. Dus we gaan wat tijd doden met een extreem belangrijk doel: het zoeken naar een mooie, schone wc in een luxe westers hotel. We zijn erg kritisch en willen uiteraard in niks minder dan een 5 sterren hotel ons zetelen op de troon. (mijn excuses aan Elske, die wat minder gedient is van ons soms levendige beschrijvingen van onze stoelgang).

In ieder geval dood dat de tijd wat voordat we weer richting de kathedraal lopen om die te bezichtigen. Rond drie uur staan de tourbusjes al klaar en het lijkt redelijk druk te worden. Als de kathedraal open gaat blijkt de buitenkant een voorbode te zijn van de binnenkant. In het minieme gedeelte wat je mag bezichtigen zijn alleen de gestapelde bordjes tegen de muur met 'merci' er op interresant. Ook is er op dat moment nog een bruiloft, maar verder was het niet echt interresant.

We konden rond vier uur onze visas voor Cambodia ophalen dus we lopen richting de diplomaten wijk. Bij de, zoals gebruikelijk totaal verlaten, villa aangekomen komt het mannetje al snel naar buiten met onze paspoorten. 20 euro armer en een groen papiertje in je paspoort rijker lopen we richting hotel.

Net zoals gisteren regent het af en toe best hard dus we schuilen waar we kunnen zodat de terugreis vrij lang duurt. We eten ergens in de buurt van het hotel (lekkere indiase curry) wachten tot we naar de bus kunnen. Geen sleeper helaas maar een gewone bus. Onze hotel eigenaar is vervelend want hij laat niet toe dat ik mijn laptop en camera etc nog even kan opladen. Om de tijd te doden lopen we nog even rond en bij een zaakje waar ze brood en gebak verkopen halen we nog wat. We blijken daar ook boven te kunnen zitten en we krijgen gratis koude thee bij onze $1 aankoop. Ook kan je hier in de airconditioning gratis internetten dus ik haal snel nog even mijn spullen op om ze dan hier maar op te laden. We doden nog even wat tijd met praten, spelletjes spelen en internetten. Bij het kantoortje van het busstation worden we in een minibusje gestopt die ons naar het grote busstation buiten de stad brengt. Daar wacht een erg luxe (meevaller!) nieuwe bus waar we achterin kunnen gaan zitten. Helaas gaat de bus vol en zijn de stoelen niet gebouwd op brede westerlingen (en ik heb jarik naast me, dus breed+breed = ongemakkelijk). Maar als de bus gaat rijden blijken er twee stoelen voor ons vrij te zijn en de vietnamees naast me gaat daar zitten, dus ineens heb ik relatief weer veel ruimte. Verder is de bus uitgerust met inflatable neckpillows en ik heb prima kunnen slapen, ware het niet dat een vietnamees nog uitgebreid gaat liggen zodat het alsnog krap word. Ik heb in ieder geval een comfortabelere reis gehad dan ik dacht. Morgen ochtend gaan we met de ferry naar Qu Puoc.

(de volgende entries doe ik later, Jarik en Elske wachten nu op me zodat we Phnom Penh kunnen gaan bekijken)
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!