AsiaChinaNanning

Laatste dag Nanning

Nanning Travel Blog

 › entry 8 of 37 › view all entries
Vandaag was de sloomste dag tot nu toe. We hadden vandaag niet echt een doel en vanmorgen hebben we niet veel meer gedaan dan rondgehangen op het hostel. Misschien is dat nog wel leuk om te vertellen: omdat er in Nanning niet veel te doen is, het is immers 'maar' een provinciehoofdstad (met 6 miljoen inwoners), zitten de meeste backpackers vrijwel de hele dag in het Hostel tv te kijken en in de airconditioning op hun laptops een beetje te surfen. Dus dat hebben we vanmorgen dan ook maar gedaan. Nog een film of 2 gekeken en toen wilden we toch nog wel wat gaan doen. De enige echte 'taak' die we hadden was de busreis naar Hanoi regelen, dus dat inspireerde ons om naar buiten te gaan. Eenmaal buiten brandde de zon als vanouds en tussen het drukke verkeer zijn we naar de bus 'office' gegaan. Het was eigenlijk allemaal snel gebeurt. Voor 145 yuan (14 euro) hebben we een ticket naar Hanoi.

De andere taak die we hebben was het zoeken naar een zwembroek voor mijzelf, die ik toch nog ben vergeten mee te nemen. Dus we zijn vanaf het bus-kantoor direct naar een gebied gegaan met allemaal shopping malls, waar de verkoelende airconditioning op ons stond te wachten (of soms ons tegemoet kwam vanuit de open deuren als een koele (soms ijskoude) bries). Het was nog wel even zoeken, veel shopping malls hebben eigenlijk allemaal dezelfde soort kleding, dus voor we de juiste hadden gevonden zijn we heel wat 'malls' in en uit geweest. Maar uiteindelijke heb ik nu twee zwembroeken voor 5 euro. Waarom twee? omdat het '2 for 1' was. We waren nog even bang dat we niet de juiste maat konden vinden, maar ze hadden ze zelfs alleen maar in XL, dus dat was wel goed. Om ons heen kijkend valt ook op dat de jongste generatie chinezen een stuk langer en een stuk dikker is dan de oudere generatie. Daar is echt een (discutabele) sprong voorwaards gemaakt.

S'avonds hadden we nog een afspraak staan met onze Zweedse vriend en zijn chinese vriendin. Ze hebben een restaurant uitgekozen waar je bij allemaal kleinere afdelingen wat eten kan bestellen. Een soort van foodcourt maar toch ook net weer niet. We hebben de avond afgesloten met het eten van een gigantische berg ijs in een straatje waar alleen maar ijswinkels waren. Ja, het blijft lachen hier. Rond een uurtje of elf hebben we afscheid genomen omdat we toch morgen nog vroeg op moeten (en ik moest dit verhaaltje nog tikken), morgen vertrekken we om 8:40 richting Vietnam. We gaan eerst naar Hanoi en blijven daar tot de finale is geweest. We hebben al een adres waar we het kiunnen kijken, er is als het goed is ook een soort van nederlandse vereniging die iets organiseerd, maar exacte details bekijken we daar wel. Vandaag heb ik helaas geen fotos gemaakt.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nanning
photo by: davidfeng