Hong Kong! Maar waar is onze bagage?

Hong Kong Travel Blog

 › entry 2 of 37 › view all entries
Jarik en Elske in straat voor ons hostel
Hey. Ik schrijf dit, doodop na een reis van 20+ uur (inclusief wachten, transfers etc) vanuit de kamer van ons Hostel in Hong Kong. Dus so far so good. We zitten in Hong Kong, We hebben een goed Hostel (hey, gratis wifi internet, airconditioning, telefoon en flat screen tv voor 10 euro per nacht?). Maar een aantal andere zaken zijn wat minder.

Maar ik zal bij het begin beginnen. Op woensdag ochtend heb ik nog even wat laatste zaken geregeld voordat ik rond 08:30 werd opgehaald door de Ouders van Elske. Toen de deur van mijn huis achter me dicht sloeg en ik in de auto stapte begon het besef dat de reis nu echt was begonnen. Best heerlijk. We gingen redelijk vroeg weg omdat we rekening hadden gehouden met allerlei vertragingen maar daar bleken we uiteindelijk helemaal geen last van te hebben gehad, ondanks verscheidene waarschuwingen van wat Ouders her en der.
Lichtshow op Hong Kong Island
We zoeften, zei het wat krap met z'n drieen op de achterbank, zo door naar Schiphol. Ook de procedure bij schiphol was vrij snel gedaan. We moesten nog even wachten om de bagage in te checken, en voor de douane stond een grote rij, maar we werden gevraagd of we wilden meewerken aan een proef met 'versneld door de doane heen door middel van de biogegevens die op het paspoort staan'. Zoals je weet staan er in nieuwe paspoorten extra gegevens op (Wat exact weet ik niet). Maar vandaag was blijkbaar een proef, want er waren wat hoogwaardigheidsbekleders die in hun mooiste pak en hun beste steenkolen engels aan een stel buitenlandse gasten aan het vertellen waren hoe Nederland voor loopt en hoe de implementatie op schiphol gaat werken. Dus ze keken toe hoe we ons paspoort in het aparaat deden en in een camera moesten kijken, waarna hij aangaf dat we konden doorlopen.
Shopping Mall Kowloon
Daarna (hey het was een proef) keek er als nog iemand door ons paspoort heen, maar we hoeften in ieder geval niet te wachten op de grote rij voor de douane :)

De vlucht naar moskou was redelijk kort en zonder noemenswaardige incidenten. Het viel ons alleen op dat Aeroflot met vrij nieuwe vliegtuigen vliegt en dat het vliegtuig waarin we ons toen bevonden vrij ruim bedeeld was. We hoeften niet met onze knieen bekneld te zitten, wat een behoorlijke verademing is, zeker als je zo lang bent als Jarik.

Op moskou was het een ander verhaal. Er waren niet echt veel aanwijzingen, en het was dat we er al een keer eerder waren geweest, want anders hadden we waarschijnlijk in de massa van honderden mensen gewacht om door de doune heen te gaan (in plaats van te transferen, een gebied waar je komt door -achter- de douanehal een niet noemenswaardig trapje naar boven te nemen).
Jarik en Vincent voor skyline Hong Kong Island
Het vliegtuig waar we deze keer in kwamen was ook nieuw en zag er luxe uit maar was helaas een stuk minder ruim. Nu begon het afzien pas echt.

De aparatuur die we voor ons kregen zag er erg goed uit en de mogenlijkheden leken enorm, maar de vrij beperkte keuze en op sommige fronten erg dubieuze keuze aan films en spellen temperden de lol een beetje. 9 uur van oude films en ontelbare pogingen om een houding te vinden om te slapen later komen we aan in Hong Kong airport!

Het weer in Hong Kong is geweldig, het airport is een van de modernste en schoonste ter wereld en de service is er piekfijn. Maar dit alles heeft helaas niet kunnen voorkomen dat we op een gegeven moment wel erg lang op onze bagage moesten wachten... Wij en iedereen die van Amsterdam naar Hong Kong via Moskou met Aeroflot kwam, om precies te zijn.

Je raad het al: Onze bagage is zoek! De backpacks zitten ergens tussen Moskou en Hong Kong, maar kan ook wel verscheept zijn via Taiwan. Exacte duidelijkheid is daar op het moment van dit schrijven nog niet over. We ondergaan het allemaal, moe als we zijn, redelijk gelaten, maar zijn wel zenuwachtig over wanneer er duidelijkheid kan worden verschaft. We hebben een formulier ingevuld en de organisatie die verantwoordelijk is voor de bagageafhandeling in Hong Kong (Cathay Pacific) heeft navraag gedaan en doet momenteel navraag bij Moskou en Amsterdam om te achterhalen waar onze bagage nu precies is.

Toch maar goed dat we allemaal onze 'belangrijke/waardevolle' spullen in onze handbagage hebben gedaan. Maar je mist wel je kleding, en alle andere spullen die je 'even niet direct nodig hebt', zoals boeken, opladers en toiletspullen. In ieder geval: we moeten vanavond nog even navraag doen over wat er exact met de bagage aan de hand is, ik hoop dat ze dan meer weten. We zijn ondertussen richting het Hostel gegaan. We hebben nog even wat geld gehaald en een Octopus Card, een oplaadbare openbaar vervoerkaart zoals die ook in Nederland willen invoeren, maar dan eentje die al vele jaren prima werkt. We zijn een beetje te moe om echt te kunnen genieten van het uizicht, maar Hong Kong is in ieder geval wel weer prachtig. Er zijn weer vele erg hoge gebouwen bijgekomen, waaronder een die alle andere doet verbleken. Deze staat in Kowloon en gaan we ook zeker nog uitgebreider bekijken deze week.

Op het moment van dit schrijven zijn Elske en Jarik even in de buurt inkopen aan het doen voor de komende dagen: wat ondergoed, handoeken, toiletspullen en een paar slippers voor Elske, wiens voeten door de vliegreis en de schoenen die ze aan had zo zijn opgezwollen dat ze niet meer goed in haar 'oude' schoenen kan en dus maar mijn sandalen heeft geleend. Ik vind het prima, kan ik nog even wat dingen op orde maken en wat nakijken en dit verhaal schrijven... en misschien een uurtje slapen... een klein uurtje maar ;)

De volgende keer vast meer over de bagage!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Jarik en Elske in straat voor ons …
Jarik en Elske in straat voor ons…
Lichtshow op Hong Kong Island
Lichtshow op Hong Kong Island
Shopping Mall Kowloon
Shopping Mall Kowloon
Jarik en Vincent voor skyline Hong…
Jarik en Vincent voor skyline Hon…