Hoe ver is het nog? Aankomst Saigon

Ho Chi Minh City Travel Blog

 › entry 20 of 37 › view all entries
Vanmorgen zijn we om 06:00 aangekomen in Nha Trang, een andere toeristische strandplaats ongeveer halverwege tussen Hoi An en Saigon. Gelukkig was ik al aan dit ritme gewend en ik moet zeggen dat ik als een blok geslapen heb in de sleeper. We moeten er allemaal uit en nu moeten we een paar uur wachten op de volgende bus. We kijken dus nu even rond Nha Trang en komen tot de conclusie dat we niks missen hier. Het strand ligt vlak bij en is ongeveer hetzelfde als die bij Hoi An alleen met minder palmbomen en Nha Trang zelf is een wat drukkere, normalere plaats waardoor het het sprookjesachtige mist.

Als de bus uiteindelijk aankomt blijkt het een normale bus te zijn, tot grote teleurstelling (Vooral van degene die niet hebben geslapen) is het dus geen sleeper. Een vrouw in het bijzonder word erg boos en gaat te keer tegen de eigenaar van het boekingskantoortje. Naja, je druk maken in zo'n heet land heeft toch geen zin, en uiteindelijk zit iedereen gewoon in de normale bus.

Deze busreis is wat minder comfortabel, ik kan mezelf lastig houding geven want het is allemaal gewoon net te klein, ookal heb ik de luxe van twee plekken. De plekken worden uiteraard later nog wel gewoon opgevuld door vietnamezen. Busreizen in dit land gaan eerrrrgg langzaam, de wegen zijn altijd tweebaans waar alles overheen moet. Dus de bus kan nooit hard door rijden. Daarnaast stopt hij regelmatig om mensen op te laten of af te zetten, en om paketjes af te leveren. Met 40 km/u rijden we richting Saigon.

Rond een uur of 7 s'avonds komen we aan. Saigon is een totaal andere stad dan Hanoi. Het heeft veel meer hoogbouw en bredere straten. Het verkeer heeft ook meer autos. We worden afgezet in 'District 1', het centrum van de stad. We vinden al snel een goedkoop hostelletje en hebben een grote kamer van alle gemakken voorzien (airco, tv, internet). We gaan eten bij een italiaan die in de lonely planet staat. Vooral Jarik en Elske hebben behoefte aan een keer wat anders dan noedels en rijst. De italiaan zit in het luxe gedeelte van het centrum, midden tussen de vijf sterren hotels dus het verbaast ons uiteindelijk niet als we zien dat hij een godsvermogen (naja... nederlandse prijzen) vraagt. Maarja, je hebt honger en je wilt wat. Uiteindelijk was de pizza niet zo bijzonder (verkeerde kaas!) maar het gratis voorgerechtje met olijven en aubergine wel erg lekker. Als we terug willen naar het hostel blijkt dat er een gigantische onweerstorm is losgebarsten. Het regent pijpestelen en ondanks dat we een taxi genomen hebben komen we doorweekt aan op het hostel. Het is al weer laat (22:30 ... ja.. lach maar...) en we gaan slapen. Morgen gaan het visum voor Camodia regelen en de stad een beetje bekijken.
mpwiersinga says:
Ik wil meer foto's zien ~! ;-)
Posted on: Jul 24, 2010
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!