Het echte china, of toch niet?

Yangshuo Travel Blog

 › entry 4 of 37 › view all entries
Trein richting Shenzhen, China
Na ons verblijf in Hong Hong, zijn we met de metro richting China gegaan bij de grensovergang in Shenzhen. Shenzhen is een voorstad van Hong Kong aan de Chinese zijde, maar ondertussen uitgegroeid tot een eigen metropool. In veel opzichten is het een kopie van Hong Kong, wat wordt beaamd door een kopie van het metro systeem en de vele grandiose wolkenkrabbers. Het 'voelt' in ieder geval als Hong Kong.

Bij Shenzhen hebben we een sleeper bus geboekt naar Yangshou, een plaatsje wat in de gids te boek staat als een plek die bekend staat om haar backpackers sfeerje en de prachtige natuur. De sleeper bus was ook nog een ervaring, je hebt er letterlijk een klein bed. Dus daar lig je dan, in je bed op de sleeper, biertje in je hand, turend door de ramen naar het 'echte china'.
Shenzhen Grensovergang
Backpacken is echt zwaar tegenwoordig, het is dat je de backpacks nog zelf naar het busstation moet tillen...

De reis duurde 8 uur en was relatief comfortabel. Alleen jammer dat de airconditioning alleen de stand 'maximum' of 'uit' kende, waardoor je of onder je dekentje lag te rillen, of boven je dekens lag te zweten. Ik heb al met al nog wel wat uurtjes kunnen slapen, ondanks verwoede pogingen van een chinese vrouw achter me om zo lang en zo hard mogenlijk te blijven bellen. De Chinese wegen waren wel goed, al was de reis redelijk bochtig.

Eenmaal aangekomen in Yangshou moet ik toegeven dat de natuur inderdaad prachtig is. Van het beloofde backpackerssfeertje heb ik nog niet veel gemerkt. Het is gewoon een erg toeristisch plaatsje, met heel veel stalletjes met rommel en de bijbehorden mensen die je achterna roepen om deze rommel aan je te verkopen.
Ons Hostel
We hebben een prachtige 3 persoonskamer, waarbij ik helaas in het gedeelte lig wat de zwakke airconditioning net niet kan bereiken. Maargoed, het word maar eens tijd om te wennen aan wat minder luxe, al kost deze kamer ons maar 3 euro per nacht. In Vietnam zullen we, vermoed ik, minder snel "last" hebben van airconditioning. Ook de bijbehordende draadloze internet verbinding is aanwezig, want ik tik dit terwijl ik vrolijk op bed lig.

We hebben vandaag een beetje rondgelopen en de natuur en de architectuur bewondert. We rusten nu een beetje uit en vanavond gaan we een 'night market' bezoeken. Morgen gaan we wat fietsen huren en de omgeving wat beter verkennen.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Trein richting Shenzhen, China
Trein richting Shenzhen, China
Shenzhen Grensovergang
Shenzhen Grensovergang
Ons Hostel
Ons Hostel
Uitzicht vanaf Hostel
Uitzicht vanaf Hostel
Yangshuo
photo by: sylviandavid