Het echte China!, en: zweten.

Yangshuo Travel Blog

 › entry 5 of 37 › view all entries
Gids tijdens fietstocht
Zoals gezegt hebben we vandaag een paar fietsen gehuurd om rond te gaan fietsen. We hadden gister al een plek gevonden waar je voor weinig geld relatief goede fietsen kon huren, dus we hebben vanmorgen de wekker om 9:00 gezet en zijn die kant uit gelopen. De desbetreffende shop bleek vanalles aan te bieden waar we op dat moment behoefte aan hadden. Behalve de fietsen hebben we er ook een heerlijk ontbijt gegeten. Ook hebben we een gids gehuurd om ons rond te leiden. De gids werd uiteindelijk hetzelfde aardige meisje/vrouw die ons heeft geholpen: Een tengere chinese dame van 30 die het wel leuk vond ons de omgeving te laten zien. Na wat overleg werd besloten dat we eerst wat rond gingen fietsen om de omgeving te zien, daarna zouden we naar een grot gaan (de 'water cave') en daarna een van de bergen beklimmen voor het uitzicht.
In de 'water cave'


We hebben alleen niet de beste dag uitgekozen om erg intensief bezig te gaan zijn, het was een zonnige dag waarbij het 37 oC was met een gevoelstemperatuur van 44 oC. Ondanks dat we ons goed hebben ingesmeerd voel ik hem nu wel (het is nu s'avonds). Maar goed, na ons ontbijt zijn we met Annie gaan fietsen langs de rivier. De omgeving is prachtig en het natuurlijke schoon erg indrukwekkend. Na ongeveer 2 uur fietsen hebben we ergens wat gedronken en gingen toen naar de 'water cave'.

Zoals alles in deze omgeving is het ingesteld op massa toerisme, de "real water cave" (er zijn blijkbaar ook nog wat minder authentieke... alhoewel ze waarschijnlijk allemaal claimen de 'echte' te zijn. Aan grotten geen gebrek.). Op het terein aangekomen parkeren we onze fietsen en wachten we op een klein busje wat ons naar de grot zal brengen.
Uitzicht tijdens fietstocht
Het is relatief rustig dus we zijn de enige die door het busje worden opgepikt. Vervolgens worden we over een hobbelige landweg naar de ingang gebracht waar we worden begroet door een stuk of 10 verkopers die ons vanalles willen aansmeren. Ergens is het zielig, want de meeste zijn kleine oude vrouwtjes en ze verkopen allemaal dezelfde waardeloze spullen, en ze proberen het zo hard... ach ja... De water cave zelf was wel aardig. Je gaat eerst met een klein bootje door een minime opening in de berg de grot in. Vervolgens loop je achter een gids aan die je eigenlijk niet meer kan vertellen dat rots X lijkt op dier Z. De grot is redelijk lang en er zijn stukken bij waar je onder en tussen openingen moet waar je nog maar net niet moet kruipen. Aan het einde van de grot, die op z'n tijd indrukwekkende stukken had, heb je een waterval, en dan kan je het hele eind weer terug.
Uitzicht vanaf Moon Hill
Maar het belangrijkste aspect van de grot is dat er lekker koel is.

Weer uit de grot, autotje in, naar beginplek, daar staat onze gids te wachten. We fietsen verder naar de moon hiil, een indrukwekkend natuurlijk uitgesleten berg die door de erosie een boog is geworden. Een paar kilometer verder komen we aan, we parkeren de fietsen en lunchen eerst bij het lokale 'restaurant' die verdacht westerse prijzen hanteerd. Na de lunch beginnen we aan onze klim. Om bovenin van het uitzicht te kunnen genieten moeten eerst 1500 treden worden overwonnen. Volgens mij heb ik nog nooit zo gezweet. Eenmaal aangekomen blijkt het uizicht inderdaad fenomenabel, alleen ietwat gehinderd door de konstant aanwezige verkoopsters die, slim als ze zijn, met je mee lopen naar boven om je af en toe water en verkoeling aan te bieden. Maar in ieder geval: na de vista's bewondert te hebben dalen we weer af om aan onze laatste kilometers te beginnen.

We hebben vandaag in ieder geval het erg indrukwekkende landschap mogen bewonderen, we zijn een paar tinten bruiner geworden en we hebben enorm lopen zweten. De bekroning van deze mooie dag was dan ook de koude douche achteraf. Verder hebben we vandaag, ook dankzij onze gids, geregeld dat we kaartjes voor de bus naar Nanning hebben. Morgen ochtend om acht uur moeten we paraat zijn bij het busstation voor een tocht van 6 uur. Dus we gaan zo eerst maar eens heerlijk slapen...
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Gids tijdens fietstocht
Gids tijdens fietstocht
In de water cave
In de 'water cave'
Uitzicht tijdens fietstocht
Uitzicht tijdens fietstocht
Uitzicht vanaf Moon Hill
Uitzicht vanaf Moon Hill
Yangshuo
photo by: sylviandavid