Grens naar Phnom Penh

Phnom Penh Travel Blog

 › entry 29 of 37 › view all entries
We besluiten het maar te doen voor de 10 dollar per persoon. Het blijkt uiteindelijk drie keer zoveel te zijn als wat onze medepassagiers betalen maarja, aan de andere kant is het een reis van 6 uur dus afgezet tegen de afgelegde afstand valt het wel mee.

Maar voor we echt onderweg kunnen moet het busje dan wel vol. En dan heb ik het niet over 6 man in een minibusje. We stoppen bij allerlei kleine plaatsjes en uiteindelijk zitten we met 18 man in het busje. Op elke rij 4 personen, behalve bij ons. Dit is weer echt Cambodia.

Het eerste gedeelte van de weg gaat over zand met kuilen en plassen en het schiet niet op maar gelukkig komen we na een uur op de normale weg uit. Aangezien er weinig verkeer is in Cambodia kunnen we nu met 120-130 km/h richting Phnom Penh racen.

Een enigsinds ongemakkelijke 5 uur later komen aan in de hoofdstad. Het is donker wanneer we aankomen. We worden gelijk belaagd door hawkers die ons tuk-tuk en motortaxis willen aanbieden. We pikken een tuk tuk driver uit en voor twee dollar rijd hij ons naar het backpackers gedeelte (een straat langs de hoofdrivier van de stad in het centrum).

Uiteindelijk vinden we een hotel wat een beetje aan onze eisen voldoet. (schone bedden, airco, redelijke prijs, in het centrum). We hebben die nacht heerlijk geslapen. Eindelijk geen loeiende wind meer in mijn oren.

We blijven een aantal dagen hier. Jarik moet hier zijn verslag schrijven over kinderprostitutie en armoede. We gaan een dezer dagen naar een weeshuis. Maar nu eerst: lekker slapen!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Phnom Penh
photo by: terminalfunk