Gewonnen! en Backpacks terug!

Hong Kong Travel Blog

 › entry 3 of 37 › view all entries
Hong Kong Harbour View
Goed nieuws: onze backpacks zijn gearriveerd. Maar eerst maar eens beginnen waar we waren gebleven, de avond van de dag dat we aankwamen. We zijn die avond richting Mong Kok gegaan in Kowloon, het gebied waar Jarik en ik de vorige keer verbleven. We wilden op zoek naar een food court waar we toen een aantal keer lekker hebben gegeten. We hebben in de wirwar van shopping malls, plazas en cenra niet exact de plek kunnen vinden die we zochten, maar uiteindelijk wel een goede plek gevonden om wat te eten.

Daarna zijn we richting het water gelopen, en bij toeval kwamen we terecht in een lichtshow die werd gehouden ter ere van de herreniging met China. Vanaf onze plek keken we rechtstreeks op de befaamde skyline van Hong Kong island, waarbij er vanaf deze kant grote lichten lasers op de gebouwen werden geprojecteerd zodat die op de maat van muziek oplichten.
Hong Kong Island Park View
Het was best indrukwekkend.

Het was toen al richting negenen en we waren nu zo moe dat we maar weer richting hostel gingen om te gaan slapen. Zo moe als we waren vielen we al snel in slaap om een paar uur later gewekt te worden door gebonk op de deur. We waren met z'n drieeen en hebben bedden geboekt in de 'dormitory'. Omdat het kamertje zo klein was dachten we "mooi, deze kamer is voor ons alleen". Maar was nog 1 bed over, en die werd nu geclaimed. Helaas voor onze nieuwe kamergenoot hadden we onze vieze stinkende kleren op z'n bed gegooid. En helaas voor hem hadden we ook de airco een tikkeltje koud gezet (hij sliep er recht onder). Uiteindelijk is hij de volgende dag vroeg afgedropen zonder een woord te zeggen, maar hij heeft geslapen in z'n kleren en z'n jas met een deken over zich heen.

De volgende dag, negen uur later, zijn we uitgerust en wel op zoek gegaan naar ontbijt. We moesten nog een hoop regelen. Eerst gingen we naar een reisorganisatie die voor ons kon regelen dat we dezelfde dag nog visas voor China konden krijgen. Via de officieele weg zou dit ons 4 dagen kosten, deze mensen gaan met de auto de grens over naar Shenzhen om daar direct de visas te regelen. We hebben deze tip gekregen van een vriend uit Nederland die een tijdje in Hong Kong heeft gewoond. Dit was uiteindelijk heel makkelijk.

Daarna hebben we een kop koffie gedronken bij de lokale McCafe. We gingen er vanuit dat onze backpacks nu wel gearriveerd waren met de volgende vlucht vanuit Moskou, dus we gingen nog maar eens bellen. Maar tot onze schrik kregen we te horen dat er nog geen nieuwe informatie was. We maakten ons nu zo zorgen dat we op zochten waar het kantoor van Aeroflot in Hong Kong was om daar maar eens te gaan navragen hoe het zat. Zo gezegt zo gedaan en een half uurtje later waren we bij het kantoor. Daar probeerden we ervoor te zorgen dat ze maar met Moskou moesten gaan bellen, maar ze wilden niet echt meewerken. Dan toch nog maar eens de luchthaven van Hong Kong gebeld en deze keer konden ze, tot onze opluchting, vertellen dat de Backpacks gearriveerd waren en ze waren doorgestuurd naar ons Hostel.

De rest van de middag hebben nog even door Hong Kong Island gelopen en aan het einde van de dag zijn we eerst naar ons hostel gegaan waar onze backpacks lagen te wachten en daarna doorgereist naar het reisburo waar onze visas lagen te wachten. Toen nog even gegeten en rondgekeken en op weg naar de lokatie waar de Nederlandse vereniging had georganiseerd dat we de wedstrijd konden kijken! De lokatie is normaal gesproken een italiaans restaurant, maar voor de gelegenheid omgeovert tot voetbalcafe. Op 3 grote schermen konden we de wedstrijd volgen. Het was populair, want het was er ontzettend druk, uiteindelijk hebben een plekje weten te bemachtigen op een trap, vanwaar we prima de wedstrijd konden volgen. En we hebben gewonnen! Het was echt geweldig, het feest wat toen losbarste. En op weg terug naar het hostel kregen we hi-fives van willekeurige chinese voorbijgangers die hebben gehoord dat we hebben gewonnen.

Vanmorgen wakker geworden met een lichte kater. Vandaag gaan we naar Shenzhen en van daaruit naar Yangshou. dus tot dan.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hong Kong Harbour View
Hong Kong Harbour View
Hong Kong Island Park View
Hong Kong Island Park View