AsiaVietnamHanoi

De trek naar het zuiden: Nimh Binh!

Hanoi Travel Blog

 › entry 14 of 37 › view all entries
Straatje in Ninh Binh
Vanmorgen vroeg opgestaan, snel de spullen ingepakt en een klein ontbijtje gegeten. Daarna hop in een taxi naar het busstation. Het busstation bleek erg chaotisch met ontzettend veel bussen die overal en nergens heengingen. Gelukkig wisten wat mensen ons naar de juiste bus te dirigeren en we konden zonder een kaartje te kopen zo instappen in een oude bus die naar zweet stonk. We hebben nog zeker een half uur op het busstation gedaan terwijl de bus probeerde zich een weg te manouvreren richting de uitgang. Maar uiteindelijk had hij dan toch de uitgang gevonden en waren we onderweg.

Als je iets van het vietnamese verkeer zou moeten zeggen dan is dat je beter niet door de vooruit kan kijken om te zien wat de chauffeur voor kapriolen uithaalt.  Autos, brommers, vrachtwagens en bussen halen elkaar links en rechts in, en het verschil tussen de linker en rechterrijstrook is alleen aanwezig wanneer er geen direct tegenkoment verkeer is wat je zou kunnen hinderen.
Straatje in Ninh Binh
Om alles in goede banen te leiden en ongelukken te voorkomen toetert iedereen bij elke maneuvre, wat een kakafonie van verschillende toeters oplevert. We hebben ook verscheidene tekenen van recente ongelukken gezien.

In ieder geval, we zijn heelhuids aangekomen bij het busstation van nimh binh, een rustig plaatsje wat je toch al snel een middelgrote stad in nederland zou noemen. We hadden van te voren al een hotel uitgezocht wat op de forums van de lonely planet werd aangeraden. Op het busstation komen we twee australiers tegen die net weg gaan, maar ze blijken een kaart bij zich te hebben van het hotel wat we hadden uitgezocht. We krijgen de kaart mee, bedanken ze en lopen rechtstreeks naar het hotel. Het blijkt een vrij luxe hotel te zijn met erg mooie kamers.
Eten in Ninh Binh
Heerlijk. Net wat we nodig hebben na een paar dagen raar slapen.

We spenderen de rest van de dag met rondlopen door het plaatsje op zoek naar wat te eten. We wilden ook nog brommers huren maar omdat het ondertussen al de heflt van de middag is besluiten we het gewoon morgen de hele dag te doen. Bij ons hostel vragen we om een guide en een paar brommers en we mochten er al een beetje mee oefenen. Morgen hebben we de hele dag met een tourguide die ons naar de plekken brengt. We hebben verder nog wat rondgehangen in de luxe kamer met airconditioning en s'avonds hebben we bier gedronken met een aantal andere backpackers en gratis shots wodka gekregen van de tourguide voor morgen. We gaan, enigsinds aangeschoten, redelijk op tijd slapen want morgen moeten we al vroeg op. We hebben te horen gekregen dat de hoofdattractie in dit gebied, een tour op een bootje door een prachtig landschap, het beste heel vroeg te bekijken is omdat je dan de tourgroepen voor bent. We zullen het morgen wel zien.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Straatje in Ninh Binh
Straatje in Ninh Binh
Straatje in Ninh Binh
Straatje in Ninh Binh
Eten in Ninh Binh
Eten in Ninh Binh
Hotel Ninh Binh
Hotel Ninh Binh
Hotelkamer Ninh Binh
Hotelkamer Ninh Binh
Hanoi
photo by: mario26