De Lange Mars deel 2

Koh Phangan Travel Blog

 › entry 35 of 37 › view all entries

Vroeg in de ochtend komen we aan in Surat Thani, de havenplaats vanwaar de ferry richting de eilanden vertrekt. We hebben weinig geslapen, maar ik heb in ieder geval al mijn spullen nog. Elske is nu erg verkouden. We moeten bij het kantoortje waar we zijn afgezet nog zeker een uur wachten voordat er een tweede bus komt die ons naar de haven brengt.

De ferry naar Ko Phangan duurt nog zeker 3 uur. We claimen al snel een plek op het voorsteven en al snel vertrekt de ferry. Gelukkig is het goed weer, een beetje bewolkt, maar geen regen en al helemaal geen storm. De zee is erg kalm en het belooft een mooie dag te worden. De reis duurt lang maar nog even en onze 32 uur durende onderneming zit er op en kunnen we genietend van een drankje onder een palmboom een beetje bijkomen.

Ondanks dat er toch nog wat bewolking was zijn we alledrie wel wat verbrand, vooral jarik op zijn gezicht. Elske ziet ook wat rood en ook ikzelf voel dat ik op bepaalde plekken aan het gloeien ben. Dat beloofd wat wanner de zon straks zonder bewolking zijn gang kan gaan. We zijn al snel op Ko Pagnan en daar worden we weer opgewacht door taxichauffeurs en hawkers. We zoeken er 1 uit en al snel zijn we op weg naar Had Rin, een klein dorpje wat is ontstaan rond het befaamde Sunrise Beach, de plek van de beroemde 'full moon parties'. Hier komen 1 keer per maand duizende backpackers naartoe om een van de meeste grootste feesten van azie bij te wonen. Wij zijn er niet tijdens de full moon party, maar uiteraard zijn er genoeg andere 'parties'.

We weten al waar we een kamer willen aangezien Jarik en ik hier twee jaar geleden ook zijn geweest. We worden afgezet in het centrum en lopen met onze bagage rechtstreeks op ons doel af. Het is erg rustig overal en het hotel in het midden van het stadje heeft dan ook ruimschoots aanbod aan kamers. We hebben hier nu een mooie kamer en voldaan gaan we, na ons gedouched te hebben en ons even te hebben omgekleed, het stadje verkennen (en uiteraard het strand).

We hebben de middag op het witte strand gelegen en in het kristal heldere water gezwommen. We weten niet precies hoe lang we hier blijven, maar dit is nu toch wel ons laatste echte 'uitje' en de plek waar we een beetje kunnen bijkomen van 5 weken backpacken.

S'avonds gaat Elske slapen terwijl Jarik en Ik, ondanks onze moeheid, wiilen doorzetten. We willen niet -nog- een keer om negen uur naar bed om om zes uur op te staan. Het eiland leeft snachts en we willen weer een beetje een normaal ritme krijgen. Met enige moeite hebben we het tot middernacht volgehoiuden op het strand (genoeg harde muziek om je wakker te houden) en we hebben wel tot 9 uur uitgeslapen, wat een feest!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Koh Phangan
photo by: alanmica