Angkor Wat & Relax

Siem Reap Travel Blog

 › entry 33 of 37 › view all entries

Vandaag gaan Elske en Jarik Angkor Wat bezoeken en heb ik een 'relaxdag' (lees: verslagen schrijven). We zijn op tijd opgestaan aangezien ze een tuk tuk gehuurd hebben voor de hele dag. Maar aangezien hij gaat wanneer en waar ze maar heen willen kunnen we in ieder geval rustig een ontbijtje eten bij ons hotel.

Na het ontbijt neem ik afscheid van ze en ga ik even relaxen en me omkleden/douchen etc. Tegen elven pak ik m'n tas met de laptop an ga ik op zoek naar een goede plek om even rustig te kunnen zitten en te internetten. Een van mijn vereisten is dat ze goede koffie hebben (geen oploskoffie). Al gauw vind ik een duur hotel waar ik prima in het restaurant kan zitten om de verslagen te schrijven en een beetje te surfen. Ik geniet er van mijn koffie en aangezien ik de enige ben in het restaurant heb ik 3 bediendes waarvan er 2 al bezig zijn om fans op mij te richten zodat ik comfortabel ben terwijl de derde in de buurt wacht en goed in de gaten houd of ik haar nodig heb of iets wil bestellen. Kijk, zo hoort het. Verder valt er niet veel te zeggen over dit restaurant, ik heb er lekkere koffie gedronken en een burger. Maar net als ik weg wil gaan (rond vier uur wilde ik terug zijn in het hostel omdat rond die tijd Jarik en Elske wel weer terug moesten zijn) begint het hard te regenen en het houd maar niet op. Een uur later dan gepland gaat de regen liggen en ga ik nog snel even het laatste 'klusje' van die dag doen: een paar euros omwisselen naar dollars, zodat ik straks niet hoef te pinnen.

Verrassend genoeg hoor ik, terwijl ik naar de exchange aan het lopen ben, een bekende stem mijn naam roepen. En uiteraard zitten Elske en Jarik daar bij een cafetje. Ze zijn door de tuk tuk bestuurder daar afgezet en hebben hier de regen afgewacht. Ze vonden Angkor Wat prachtig, maar voor de specifieke verhalen hierover zullen ze zelf wat moeten vertellen.In ieder geval hebben ze alles kunnen zien voordat de regen losbarste, dus het was een prima dag wat dat betreft.

S'avonds hebben we gegeten bij een Mexicaan en zijn we nog even ergens wat goedkope pitchers bier gaan drinken. Morgen gaan we beginnen aan een mega reis: Onze volgende stop is Ko Pangnan in Thailand. Een tropisch paradijslijk eiland met schitterende stranden, maar wel helemaal aan de zuidkant van Thailand.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Siem Reap
photo by: genetravelling