Aankomst Siem Reap

Siem Reap Travel Blog

 › entry 32 of 37 › view all entries

Vanmorgen zijn we vroeg opgest.... ok, vanaf nu ga ik een andere openingszin bedenken...

Deze ochtend werden we eerder gewekt door het daglicht dan door de wekker. We gaan steeds vroeger slapen en we staan ook steeds eerder op lijkt het wel. In ieder geval gebruiken we de tijd om snel een douche te nemen en de tassen in te pakken. Beneden aangekomen halen we nog even wat water en ik bestel een kop koffie want ons minibusje komt er zo aan. Helaas voor mij zijn ze hier veel stipter dan in Vietnam. Nog voordat ik ook maar 1 slok van mijn hete koffie heb kunnen nemen staat het minibusje al voor de deur. En ik had net zo'n zin in de heerlijk geurende koffie.

Maarja, je verlies moet je maar nemen op zo'n moment. We stappen in het minibusje wat ons naar het busstation brengt. Het minibusje zit vol maar bij de volgende stop wordt er vrolijk gebaard dat we maar ruimte moeten maken en geheel naar Cambodiaanse gewoonte wordt elke milimeter van het minibusje gebruikt. Enigsinds ongemakkelijk, maar gelukkig zijn we al snel bij het busstation. Daar wacht een normale bus op ons en al snel zoeven we richting Siem Reap. De busreis zelf was niet bijzonder. We stopten vaak om mensen in en uit te laten. We zijn twee keer gestopt voor wat eten en drinken maar verder valt er niet veel over te vertellen.

Ik kan in ieder geval wel vertellen dat Elske gelukkig weer enigsinds beter is. Ze heeft nog wel wat hoofdpijn en ze is verkouden, maar dat heb ik ook en ligt eerder aan de airconditioning dan aan een ziekte van het een of ander.

In ieder geval komen we zes uur later aan in Siem Reap. Er is ons bij het hotel in Phnom Penh een ander hotel hier aangeraden (zelfde eigenaar? vriendjes? commissie? wie zal het zeggen) en gretig hebben we de gratis pickup aangenomen. Als het niets is kunnen we altijd weg en dan zijn we in ieder geval in het centrum. En inderdaad, zodra we aankomen worden we weer belaagd door hawkers die ons reizen en hotels aanbieden maar zodra ze zien dat we worden opgehaald druipen ze gelukkig al snel af.

Het hotel waar we worden heengebracht is een mooi hotel, het heeft zelfs een zwembad! En ons is beloofd dat we daar voor dezelfde prijs kunnen overnachten als in het hotel in Phnom Penh. Maar helaas: ze zitten vol. Ze bieden ons wel aan om gratis naar een 'zuster' hotel gebracht te worden. Dus dat doen we dan maar. Het andere hotel is wat minder. Maar met wat afdingen hebben we een goede prijs voor de kamer (4$ per nacht p.p.) met airconditioning en internet. Helaas zonder zwembad, maarja.

We zijn hier nu tegen het einde van de middag en gaan Siem Reap (de stad) nog maar bekijken. Jarik en ik kunnen ons nog wel wat herinneren van het stadje. We zitten gelukkig dicht bij het centrum dus we zijn zo bij de toeristenstraatjes: prachtige westerse facades. We moeten nog wel wat doen: namelijk de bus regelen naar Bangkok en onze Vietnameze Dongs nog wisselen. Bijde klusjes hebben verassend snel gedaan. Voor 7$ gaan we over 2 nachten al naar Bangkok en vlak bij dit kantoortje zit ook een exchange die een aardige prijs bied voor onze Dongs. (in ieder geval beter dan de nabijgelegen bank).

Dus wat dongs armer, wat dollars rijker en de klusjes gedaan gaan we op zoek naar een plek om wat te eten. Wat we vandaag toch nog niet echt gedaan hebben. Ons oog valt op een indias restaurant en bij de gedachte aan curry loopt het water al in mijn mond. De prijzen daar blijken, gezien de lokatie, mee te vallen en we krijgen een goede hoeveelheid. Na zo lekker gegeten te hebben lopen we nog even rond, we gaan buiten het toeristische centrum op zoek naar een plek om wat bier te drinken. Bij een grote hal waar veel cambodianen eten en drinken maar verder geen westerling te bekennen is gaan we zitten. Ze hebben hier pitchers bier voor $2.50! We hebben verder een heel gezeliige avond.

Verder viel er niet veel te doen dus we gaan, voldaan, naar ons hotel. Voor mijn gevoel is het nu half twaalf s'nachts. Maar een blik op de klok van een telefoon verteld wat anders. Ik ga niet eens zeggen hoe laat het was, maar in ieder geval veel te vroeg en we zijn alledrie weer gesloopt. We gaan maar slapen. Rond een uur of drie snachts word ik helemaal uitgerust weer wakker...

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Siem Reap
photo by: genetravelling