On the road - long drive to Arequipa

on the road Travel Blog

 › entry 10 of 30 › view all entries
Nasca breuklijn
Dankzij mijn nogal luidruchtige Franse buren ben ik al ruim voor de wake-up call van haklf zes wakker. Deze keer kan ik wel nog lekker douchen. Het is al een drukte van jewelste in de ontbijtzaal want ook alle andere groepen gaan al om zeven uur vertrekken.

De rit naar Arequipa duurt wel twaalf uur, dus het wordt best een lange dag. Gelukkig is het landschap erg afwisselend. Alles is door en droog maar na elke bocht toch weer anders. Harro, onze reisleider had nog een kleine verrassing voor ons in petto. We waren natuurlijk erg nieuwsgierig! Het werd een fotostop waar de Nasca-breuklijn (in het verlengde van de San Andreasbreuk) goed zichtbaar is in het landschap.

Gelukkig wordt er geregeld gestopt om foto's te maken van de woeste kust en het verkeer of de Panamérica Sur en ook om naar de baño te gaan.
We stoppen ook bij een erg pittoresk kapelletje dat vaak gebruikt wordt door de chauffeurs of deze lange route en we gaan ook ergens lekker lunchen. Dat tomatensoepje en de tosti gaan er lekker in.

Na de lunch verlaten we de Panamérica Sur en gaan we de  bergen in. Arequipa ligt op 2325 meter hoogte, dus dat wordt wel even wennen. Het is al donker als we de stad binnenrijden en naar het hotel gaan. Harro heeft wat te eten voor ons geregeld en om half achtt verzamelen we weer bij de receptie. We eten in het centrum bij de Italiaan. De meesten kiezen voor pizza of pasta maar enkele dapperen wagen zih toch aan alpaca en zelfs cavia!.

Na het eten gaan we nog even naar het prachtig verlichte centrale plein en bestellen we chocolate caliente op één van de mooie terrasjes aan het plein. Het is ondertussen flink afgekoeld dus een warm drankje gaat er best in. Een aantal blijven lekker verder borrelen maar ik sluit me aan bij de groep die terug naar het hotel keert. We zullen onze nachtrust nog erg nodig hebben de komende dagen!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nasca breuklijn
Nasca breuklijn
de Panamérica Sur
de Panamérica Sur
little chapel on the road
little chapel on the road
landscape close to Arequipa
landscape close to Arequipa
La Casa mi abuela
La Casa mi abuela
lekker eten bij de Italiaan
lekker eten bij de Italiaan
Plaza de Armas - Arequipa
Plaza de Armas - Arequipa
on the road
photo by: sweettangerine