Terug naar Lima

Miraflores Travel Blog

 › entry 28 of 30 › view all entries
Vandaag vliegen we terug naar Lima. 's Ochtends vroeg verzamelen we in de lobby en we kijken toe hoe onze bagage bovenop het dak van een minibusje gestapeld wordt. Tot onze verbazing wordt niets vastgebonden. Maar dat gaat mooi niet door! We protesteren en geven niet op tot alle koffers met een touw worden vastgemaakt. Ook al is het maar een kort ritje tot bij de luchthaven. Daar toegekomen stelt Harro voor dat een aantal groepsgenoten, even bij de koffers blijven, zodat de anderen al kunnen inchecken bij de automaten. Dit gaat lekker vlot.  We wisselen dan om zodat ook degenen die op de bagage gelet hebben hun instapkaart kunnen halen. We moeten nu enkel nog onze bagage droppen.
Het is altijd even spannend... is het maximumgewicht niet overschreden? Gelukkig zit ik ruim onder de toegestane 20kg. Nu hoeven we enkel nog de vertrekbelasting te betalen en dan kunnen we de paspoort- en security controle door.

Het duurt nog wel even vóór we gaan vliegen en we hebben nog ruim de tijd voor een kopje koffie. De vlucht naar Lima duurt amper een uurtje. Ik heb een plaatsje bij het raam en onderweg zie ik mooi de besneeuwde toppen van de Andes. In geen tijd landen we in Lima en we hebben geluk. Deze keer wacht ons niet de grijze garua (of ochtendmist) maar de zon schijnt en de hemel is mooi blauw. Via de kustweg rijden we naar Miraflores en het geluk blijft ons toelachen. Door omstandigheden is het voorziene hotel niet beschikbaar en daarom mogen we opnieuw naar hetzelfde luxueuse hotel van bij aankomst.
Ik ben alvast erg blij en ga vast lekker slapen in dit grote bed met extra veel kussens.

Om vier uur zullen we met Harro wat van de omgeving gaan bekijken. Tot die tijd hebben we vrij. Samen met een reisgenootje wil ik de souvenirmarkt (ook bekend als Indian market) van Miraflores gaan bezoeken. Maar eerst gaan we lunchen bij Manolo's; een echt begrip in Miraflores. Uiteraard vergeten we de befaamde churros  niet.

De toeristenmarkt neemt zowaar een heel stadsblok in beslag. We kunnen dus uitgebreid kiezen en keuren. Echt alles is te koop. Op de valreep vind ik zelfs nog de tas van mijn dromen, al is ze niet typisch Peruviaans. Terug in het hotel laat ik mijn aankoop dan ook graag bewonderen. Ook de anderen hebben een fijne namiddag gehad en hebben lekker in het zonnetje gezeten  bij de arena waar we de allereerste avond de dansers gezien hebben.


Om vier uur gaan we weer met de hele groep op stap en we wandelen doorheen miraflores tot aan de boulevard langs de zee. We komen uit bij een vuurtoren die me wel erg bekend voorkomt: hier is ooi een keer Peking Express geëindigd. Van hieruit hebben we een mooi uitzicht op de Stille Oceaan en op de vele parapenters.

We wandelen verder langs de kustboulevard tot aan het liefdesparkje.  Het Parque del Amor is geïnspireerd op het Parque Guell in Barcelona. Ook hier vind je mooie betegelde bankjes die zich uitstekend lenen voor weer een leuke groepsfoto. Langzaam aan wandelen we verder langs de malecón tot bij Larcomar; een groot complex met een shopping center, bioscoop en een heleboel restaurantjes, vlak bij de zee. Het is nog te vroeg om al te gaan eten dus nemen we eerst een drankje op een terrasje en gaan dan snel even winkeltjes kijken tot het tijd is om naar het voor ons gereserveerde restaurantje te gaan.

Ik voel me erg moe en vrij sloom tijdens het eten. Het is immers weer een lange dag geweest. Gelukkig doet het eindje wandelen terug naar het hotel me wel deugd. Ik voel me opnieuw kiplekker. Er is ondertussen ook weer mist komen opzetten. Het is al donker, dus zien kan je het niet echt, maar je voelt wel de vochtigheid. Morgen is het alweer onze laatste dag. Wat gaat de tijd toch snel!Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Miraflores
photo by: rsvpme