Reality tour

Arequipa Travel Blog

 › entry 12 of 30 › view all entries
Na weer een stevig en lekker ontbijt in de tuin staat de "reality tour" op het programma. We zouden naar de Pueblos Jovenes gaan; de sloppenwijken van de stad. Mar eerst stoppen we nog in het centrum bij de plaatselijke markt. De kleurrijke fruitstalletjes zien er keurig uit maar verderop liggen ook schapenkoppen, ingewanden, kikkerskeletjes etc... en er is ook een heuse juice bar met kikkersapjes (!?!) Die arme beesten worden uit de bak geplukt en zo de blender ingegooid!

De rit naar de missiepost in de sloppenwijken verloopt niet zonder moeite. Het lijkt wel of de gids er voor de eerste keer naartoe gaat. Maar na wat zoeken komen we toch bij de eerwaarde vader uit Malta. Hij vertelt ons een beetje over zijn prokject: een gaarkeuken en een creche voor de kinderen van de allerarmsten, zodat die ouders uit werken kunnen gaan.
De kinderen worden door hun verzorgsters naar buiten gebracht en gaan liedjes voor ons zingen. Op de markt hadden we al fruit voor de kinderen gekocht en er worden ook balonnen uitgedeeld. De kinderen zijn er erg blij mee!

Even verderop zaten dames te breien en ik heb één van de kleine kinderen een poppetje gegeven. Echt in de sloppenwijken zijn we niet geweest, het bleef bij de missiepost.

Onze gids stopt daarna ook nog even bij een steengroeve waar de witte sillar vandaankomt  waar Arequipa grotendeels mee gebouwd is. Vandaar ook de naam "witte stad".

Ter afsluiting stoppen we nog bij een erg mooie kerk met uitkijkpunt over de vulkanen rondom de stad.

Terug bij het hotel besluiten we met een aantal wat te gaan eten op het Plaza de Armas zodat we ook van het uitzicht kunnen genieten.
Het panfluitgezelschap nemen we er maar bij; al geven ze het geheel wel weer sfeer. Eén van onze reisgenotes heeft een erg mooie wandeling door het centrum in haar boekje staan en we besluiten deze route te volgen. Jammer genoeg zijn wel de meeste kerken op onze route gesloten. Zo staan we ook voor het hek van het Casa Gayante; nu de centrale bank van Arequipa. Volgens het bord zou het museumpje open moeten zijn maar het hek zit helemaal op slot. Na even staan kijken komt er toch iemand en krijgen we een gratis rondleiding. Heel erg onverwacht en ook heel erg leuk.

Onderweg komen we weer een ander groepje tegen dat ook net gegeten heeft en wil winkelen en marktjes kijken. Dat lijkt me wel wat en ik sluit me bij hen aan. We bezoeken nog een marktje en zelfs een paar kitcherige kledingwinkels en daarna gaan we lekker sapjes drinken bij de hjuice bar. Wat een keuze aan spajes! We krijgen niet alleen een enorm glas, er zit nog een hele karaf van dat sap bij ook. Dat wordt dan straks maar een lichte maaltijd bestellen.

Vandaag heb ik wel lekker warm water en kan in lekker douchen vóór we uit eten gaan. Harro heeft gereserveerd in een gezellig restaurantje in het centrum en ik hou het bij een risotto met champignons. Na afloop trekken nog een aantal de stad in, maar voor mij is het mooi geweest en ik zoek mijn kamer op.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Arequipa
photo by: halilee