Pisac

Pisac Travel Blog

 › entry 26 of 30 › view all entries
Ook vandaag hoeven we niet te vroeg op te staan. Omdat we met een heel clubje naar Pisac willen, heeft Harro voor ons een busje geregeld. Pisac is een oude Incastad in de Heilige Vallei en is beroemd om zijn landbouwterrassen en de toeristenmarkt. Helaas is het vandaag geen marktdag.
Onderweg stoppen we een paar keer om foto's te maken van de mooie uitzichten op de vallei en om water in te slaan. Op één van deze stops wordt onze chauffeur beboet en er volgt een vrij heftige discussie tussen hem en de agent. We vrezen al dat we dra te voet verder moeten, maar gelukkig mogen we toch doorrijden.

Inca-Pisac ligt boven op een heuvel. Daar beginnen we onze rondwandeling en we zullen via de terrassen afdalen helemaal tot aan het huidige Pisac beneden.
Gelukkig hoeven we niet meer te klimmen. Vanop deze hoogte hebben we een mooi uitzicht over de omgeving en we schieten volop plaatjes van de vergezichten. De wandeling schiet aardig op al moeten we af en toe over rotsen klimmen en door een smalle spleet doorheen de bergwand. Zo dalen we langzaam af naar het ceremoniële gedeelte van de stad. Van hieruit kunnen we dan via de landbouwterrassen helemaal naar het dorp beneden. Dat is geen sinecure. De treden zijn vrij hoog en in niet al te beste staat. Gelukkig komen we allemaal veilig en wel beneden.

Het stadje Pisac staat vol kraampjes met toeristenspullen, maar we hebben ondertussen allemaal flink trek gekregen dus gaan we eerst gezellig lunchen. De soep smaakt zoals steeds overheerlijk en ook de gebakjes mogen er zijn.
Na het eten struin ik nog snel even over het marktje en maak ik een fantastische foto van een leuk Peruviaans vrouwtje. Ze heeft dit solletje dubbel en dik verdiend!

Op de terugweg komen we langs de citadel van Sacsayhuaman, de vesting boven Cusco, en we laten ons hier  met een groepje droppen. Ondertussen zijn er flink wat wolken komen opzetten en het is ook stevig beginnen waaien. Gelukkig heb ik een fleece bij me. Er zijn blijkbaar opnames aan de gang. De hele site is overspoeld met verklede mensen, muzikanten en cameramensen. We blijven even staan kijken maar er is nu blijkbaar even pauze. Het is best fris geworden en ook de wolken worden steeds dreigender. We willen dan ook zo snel mogelijk de site bekijken voor het gaat regenen. Erg snel komen we niet vooruit want bij de ingang tot de ruïne wil een groep Peruviaanse schoolkinderen met ons op de foto.
Echt elk kind wil een foto. Er is geen ontkomen aan. Pas ettelijke minuten later kunnen we weer verder.  We hebben de voorbije dagen al flink wat Incaruïnes gezien dus kunnen we nu iets sneller kijken en doorlopen. We nemen wel nog even de tijd voor het mooie uitzicht over Cusco en nemen een erg leuke en originele groepsfoto. Die kan zo in de Fox-brochure. Als Angelique hem instuurt natuurlijk!

Het is nu flink donker en het zal zo gaan regenen. We moeten nu echt weer terug. Via kleine, smalle straatjes wandelen we de helling af richting Cusco. Net aangekomen in de stad barst de bui los en gaan we weer gezellig koffie drinken en taart eten bij het Bagdadcafé op het plein. Daar treffen we ook de anderen die eerder met het busje terug naar het hotel gereden zijn.
Na de koffie gaan we met een paar meiden op souvenirjacht. Winkeltjes zat in Cusco. Alleen jammer dat het blijft regenen. Toch komen we met een rijke oogst aan spulletjes terug bij het hotel.

Vanavond eten we op algemeen verzoek opnieuw bij Fallen Angel. We krijgen deze keer een privéruimte speciaal voor onze groep. De deur wordt zelfs achter ons op slot gedaan. Dat is lachen! Het eten is weer overheerlijk en de sfeer uitgelaten. Er wordt weer heel wat afgelachen.

Na het eten gaan we nog met een aantal cocktails drinken in één van de barretjes op het Plaza de Armas. Het is happy hour maar we delen de buit. Het is erg gezellig, maar van de alcohol in combinatie met de hoogte word ik slaperig. (alcohol heeft veel meer effect op grotere hoogte. Gelukkig heb ik het nu wel niet koud meer wanneer we weer naar het hotel toe wandelen.  Nu moet ik nog snel mijn koffer pakken, want morgen gaan we alvast terug naar Lima.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Pisac
photo by: rsvpme