Naar Nasca

Nazca Travel Blog

 › entry 8 of 30 › view all entries
Na het ontbijt worden we herenigd met de rest van de groep en vertrekken we richting Nasca. Het is een mooie rit door het woestijnlandschap. We komen voorbij een aantal oases en er worden weer gretig foto's gemaakt.

Rond de middag naderen we Nasca en stoppen we aan het museum van Maria Reiche, de dame die haar leven wijdde aan het bestuderen en in kaart brengen van de lijnen. We wandelen een beetje rond in het museumpje en bezoeken ook haar graftombe.


Van hieruit gaat het naar de uitkijktoren over de lijnen. Van hierboven kan je al twee figuren ontwaren. We gokken op de walvis en van de tweede kunnen we al helemaal niets maken. Achteraf bleek het om de "handen" en een soort boom te gaan. We rijden nu nog een eindje door naar het stadje Nasca om te lunchen.


We eten in het centrum en hebben nog een beetje tijd om in het stadje rond te kijken en wat inkopen te doen. Iedereen had een vrij lichte lunch besteld omdat we na het eten zouden gaan vliegen, maar dan blijkt dat er door de hitte teveel turbullentie is en dat het vliegen uitgesteld wordt tot morgenochtend.

Daarom gaan we alvast onze koffers droppen in het hotel en wat lichters aantrekken (Nasca is bloedheet) om naar het Chauchillakerkhof te gaan. We hebben een wel erg handtastelijke plaatselijke gids met ons mee, maar gelukkig kunnen we hem op afstand houden en weet hij interessante verhalen te vertellen over al die mummies en botten in de woestijn.

Als afsluiter bezoeken we nog een pottenbakkerij waar alles nog op precies dezelfde manier gemaakt wordt als tijdens de Nascacultuur en sla ik ook mijn eerste souvenir in. Gelukkig wordt het wel goed ingepakt in bubble wrap of ik vrees ervoor dat het heelhuids mee naar huis gaat komen.

's Avonds eten we in het hotel en kruip ik weer vroeg onder de wol.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
het Maria Reiche museum
het Maria Reiche museum
de uitkijktoren
de uitkijktoren
in Nasca town
in Nasca town
hotel Majoro
hotel Majoro
Larry de lama
Larry de lama
de Chauchillabegraafplaats
de Chauchillabegraafplaats
de pottenbakker
de pottenbakker
Nazca Hotels & Accommodations review
a peaceful haven in the dessert
Hotel Majoro This former convent, turned hacienda, turned hotel has lots of charm and is located in the middle of nowhere, off the Panamerica, sev… read entire review
Nazca
photo by: ulysses