Eerst vliegen, dan fietsen

Nazca Travel Blog

 › entry 9 of 30 › view all entries
"Vandaag gaan we vliegen", schiet het meteen door mijn hoofd als ik wakker wordt. Met een aantal zouden we straks nog naar het Pampas Galeras National Parc gaan en daarom mogen we al om zeven uur vliegen. Maar éénmaal op de luchthaven moeten we best nog een hele poos wachten. Dan is het eindelijk zo ver en gaan we met z'n vijven zo'n cessna'tje in. We hebben allemaal een plekje aan het raam en hebben ook een hofdtelefoon op zodat de piloot met ons kan praten.

Dan gaat het toestel de hoogte in. Net omdat het zo'n klein vliegtuigje is, voel je echt elke beweging. Dit wordt niet voor niets de vommit comet genoemd! De piloot vliegt telkens 2x over de figuren heen zodat zowel de mensen links als rechts de geogliefen van dichtbij kunnen bekijken.
Het hele traject duur een dertigtal minuutjes en als we geland zijn, staat ook de tweede groep al vertrekkensklaar. In het andere groepje dat om zeven uur met ons vertrokken was, voelen twee reisgenootjes zich erg misselijk, maar in ons vliegtuigje heeft iedereen het vrij goed doorstaan. We gaan dan terug richting hotel waar we nog lekker kunnen ontbijten.

Blijkbaar zijn er aardverschuivingen geweest op de weg naar Pampas Galeras. Volgens onze locale gids van gisteren is de weg op wel twaalf verschillende plaatsen onderbroken en zouden we uren in de bus zitten. Jammer genoeg wordt de excursie dan maar afgelast maar als alternatief kunnen we wel gaan fietsen. Nou ja, ook leuk!

We hebben nog wel een paar uutjes tijd vóór we gaan fietsen en vatten post bij het zwembad.
Sommigen met een boekje of een mp3-sepelr, anderen gaan met hun fotocamera op zoek naar de huislama die lekker bij het zwembad rondhangt. Er is ook gratis internet in het hotel waarvan gretig gebruik gemaakt wordt.

's Middags gaan we met z'n alen lekker iets eten en dan worden we met een aantal opgehaald om te gaan fietsen. De rest blijft lekker bij het zwembad zitten. De man van het fietsverhuurbedrijfje blijkt ook weer die gids van bij de begraafplaats gisteren. Nu stel ik me wel de vraag of die weg naar het natuurreservaat echt wel zo erg onderbroken is....

Met het busje worden we gedropt ongeveer 45 km van ons hotel, waar de mountainbikes al klaarstaan. We moeten ook allemaal een helm op en handschoenen aan. EN natuurlijk moeten ook de zadels flink hoger gezet worden.
De rit loopt voornamelijk bergaf en onderweg stoppen we bij nog meer mysterieuze lijnen, bij de hoogste zandduin ter wereld en bij een aquaduct uit de Incatijd. Even verderop zien we nog een Incaruïne en dat kan je vrij letterlijk nemen want sinds een aardbeving vaan een paar jaar terug is de site nog steeds niet terug opgebouwd.

Na deze laatste stop gaat het in rechte lijn terug naar het hotel over de stoffige onverharde weg. Ik ben nu echt wel aan douchen toe! De Thuisblijvers staan al allemaal klaar om met de bus naar Nasca-stad te gaan, dus moeten we opschieten. Ook al hebben we maar een kwartiertje, het douchen gaat nog snelle dan ik gepland had want er komt alleen maar gloeiend heet water uit de kraan. Daar kan je echt niet onderstaan. Er waren nog wel meer mensen met dit probleem dus was iedereen vrij snel bij de bus.

Vóór we gaan eten, kunnen we eerst nog een uurtje het stadje in om water in te slaan voor de busrit morgen en om lekker wat winkeltjes te kijken. Ik heb alvast een leuke t-shirt gescoord. Ook het eten is erg lekker en naar goede gewoonte komt er ook een panfluibandje langs.

Dan gaat het weer richting hotel want de koffers moeten nog gepakt worden voor de lange rit naar Arequipa morgen.


sweettangerine says:
Absoluut! Ooit wil ik eens de langs de Pan American highway fietsen, heel het Amerikaans continent door van noord naar zuid of omgekeerd!
Posted on: Nov 05, 2012
polvandenwirre says:
Dat vliegtuigje deed zijn naam eer aan, geef mij maar een helicopter ;-)
Fietsen in de Andes was een geweldige ervaring!!!
Posted on: Nov 05, 2012
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nazca
photo by: ulysses