De langste dag

Huacachina Travel Blog

 › entry 6 of 30 › view all entries

Het was een wel erg korte nacht, maar toch voel ik me vrij uitgeslapen. Door de jetlag lag ik al te woelen nog voor de wake-up call kwam. Beneden in de lobby zijn er koffie en koekjes voorzien om toch niet met een lege maag op weg te gaan.

In het donker gaan we op weg naar de Ballestaseilanden en de sfeer zit er al meteen goed in. Na een tijdje worden we tegengehouden door twee rare mannetjes met een zaklamp op hun hoofd. Gelukkig wilden ze enkel even checken of de koplampen van de bus het nog doen. Door het tijdsverschil is iedereen klaarwakker en wordt er lustig op los gebabbeld.

Langzaam aan wordt het iets lichter, maar in het ochtendgrijs ziet het landschap er erg troosteloos uit: sloppenwijlken van adobehuisjes en zelfs rieten hutjes, hier en daar een paar magere koeien en vooral veel leegstaande kippekwekerijen.

De sporen van de aardbeving die hier een paar jaar geleden lelijk huis heeft gehouden zijn nog steeds erg zichtbaar.

Omstreeks zeven uur wordt er gestopt voor ontbijt. Volgens onze reisleider is er tijd zat en kunnen we best iets bestellen. Met een aantal kiezen we voor een uitgebreid Amerikaans ontbijt, maar het laat allemaal heel erg op zich wachten. Het is erg lekker maar wanneer alles uiteindelijk achter de kiezen is, moeten we echt voortmaken. De chauffeur is al erg nerveus en tot overmaat van ramp kijgt onze reisleider een telefoontje dat indien we niet op tijd komen, de haven wordt gesloten.

Met veel kunst- en vliegwerk en zelfs nog een klein spurtje er achteraan, kunnen we gelukkig toch nog de boot op. Jammer genoeg zijn de beste plaatsen (achteraan) al ingenomen maar achteraf gezien is dit toch een meevaller, want door de snelheid van de boot en de dichte ochtendmist is het best wel koud!

Na een korte stop bij de Candelabra, een bas-relief van een kandelaar (of is het een cactus?) die heel mysterieus op de bergwand is aangebracht, gaat het richting Ballestas.
Vrijwel meteen zien we duizenden vogels; veelal pelikanen en zeemeeuwen en hier en daar ook een eenzame Humboldpinguin. Verderop zien we ook een hele kolonie zeeleeuwen en jan-van-genten. Dolfijnen hebben we jammer genoeg niet gezien.

Terug aan wal gaan we gezellig wat drinken en maken we kennis met het eerste panfluitgezelschap van deze reis. Daarna gaat het verder richting Ica, maar onderweg stoppen we nog bij een bodega (El Catador of "de proever") waar we alles over de pisco, de nationale drank van Peru, te weten komen. Er wordt ook flink wat pisco geproefd en sommigen onder ons zijn al aardig in de wind!

Na de lunch rijden we verder naar de zandduinen van Ica en de oase van Huacachina. Om de één of andere reden kan de hele groep niet in hetzelfde hotel en worden we opgesplitst.
Ik zit met de eerste groep in het oorspronkelijke hotel bij het meer, wat lekker handig is, al zijn onze kamers wel erg spartaans. De anderen zitten zeven kilometer verderop en moeten daardoor telkens met de bus heen en weer, maar ze krijgen er wel een veel mooiere kamer voor in de plaats. Na het in-checken is er nog even tijd voor een wandeling rondom de oase tot het tijd is om te gaan sandbuggy'en.

Omstreeks vier uur worden we opgehaald met deze stoere voertuigen en racen we de duinen in. Wat een snelheid en wat een avontuur! Echt kicken! Na een poosje rondscheuren haalt de chauffeur een aantal sandboards boven en mogen we plat op onze buik de toch wel erg steile duinen afschuiven. Dolle pret! Het zand komt echt O-V-E-R-A-L terecht. 's Avonds in de badkamer moet ik wel een kilo uit mijn kleding schudden.
hotel Mossone


Om zeven uur gaan we gezellig met de groep samen wat eten en er wordt weer flink wat afgelachen. Vooral met het verhaal van de blauwe doos! Maar daarna is het voor mij echt wel bedtijd. Door de jetlag ben ik nog steeds niet bijgeslapen.Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
hotel Mossone
hotel Mossone
Huacachina Hotels & Accommodations review
a spartan oasis
Hotel Mossone is an old colonial mansion, over 100 years old, turned hotel. The location is splendid right at shores of the lagoon of Huacachina, surr… read entire review
Huacachina
photo by: yadilitta