Arequipa; de witte stad

Arequipa Travel Blog

 › entry 11 of 30 › view all entries
Al bij het opstaan merk ik dat vrij kortademig ben. Het zal toch nog even wennen worden aan de hoogte. We kunnen gezellig in de tuin ontbijten en het is zelfs 's ochtends al lekker warm.

Om half tien gaan we met het grootste gedeelte van de groep de stad in. We zien nu het Plaza de Armas bij daglicht, maar de kathedraal is nog niet open. Daarom gaan we eerst naar het museum van het geofferde Incameisje "Juanita".  We krijgen een korte maar interessante rondleiding en krijgen ook de mummie te zien.

Op het plein maak ik kennis met Christina, compleet met bolhoedje en klederdracht. Ik beloof straks een poppetje van haar te kopen, maar eerst bewonderen we de kathedraal en gaan we lekker citroengebak eten in het aanpalende steegje.

Op het hete middaguur trekken we naat het Santa Catalinaklooster omdat er op het heetst van de dag minder mensen zijn.
Met z'n vijven werven we een gids aan die boeiend weet te vertellen over het vroegere kloosterleven. We lunchen lekker in de tuin van het klooster en lopen het toertje nog een keer om foto's te maken.

Met een groepje lopen we terug naar het plein en bezoeken we nog een mooie kerk. Daarna gaan we op zoek naar een rugzak voor één van onze medereisigers. Uiteindelijk blijven we nog met z'n drieën over en drinken we nog een sapje bij het plein.

Het is al bijna donker als we weer bij het hotel toekomen en ik kijk al uit naar een lekker warme douche. Alleen... ik heb helemaal geen water. Er komt gewoon niets uit de kraan. Na een uur heb ik nog steeds geen water en moet ik me noogdedwongen toch omkleden om te gaan eten.

We trekken met z'n allen naar Zig Zag, een populair restaurant. Het eten is erg lekker. We krijgen allemaal een slabbetje om en de meesten bestellen struisvogel of alpaca. Op het pleintje buiten het restaurant speelt een bandje en door de open ramen kunnen we allemaal meegenieten.

Terug op de kamer heb ik gelukkig wel weer water en kan ik toch nog fris gewassen naar bed.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Museum of Juanita
Museum of Juanita
Christina with her dolls
Christina with her dolls
Kathedral of Arequipa
Kathedral of Arequipa
Convent of Santa Catalina
Convent of Santa Catalina
dinner at Zig Zags
dinner at Zig Zag's
Arequipa Restaurants, Cafes & Food review
Great Alpaca steak
Zig Zag is one of the most popular restaurants in town, so be sure to book a table in advance. It has a very scenic location at the Plaza San Francisc… read entire review
Arequipa Hostels review
A peaceful city hotel
La Casa de mi Abuela is a spacious and "green" city hotel with an excellent location only 6 blocks or about 10 minutes' walk from the Plaza de Armas. … read entire review
Arequipa
photo by: halilee