AsiaJapanNagoya

architecture in Nagoya

Nagoya Travel Blog

 › entry 11 of 16 › view all entries

Nagoya is een wat rustiger en kleiner dan Osaka en Kyoto. Alles lekker op loopafstand.
De middag heb ik gevuld met bezoek aan het design museum en de 4 verdieping tellende shop Loft met allemaal design dingen en gadgets. Werkelijk zo'n winkel waar ik van alles zou willen kopen maar dan kan er een container mee naar huis. Toch wel wat dingen gekocht waarvoor ik een tas extra nodig heb.... En passant kom ik nog bij een Sony shop waar ik met speciale bril de nieuwste uitvinding 3D TV heb kunnen bekijken, en de de nieuwe LED TV's zijn ook geweldig dun en mooi qua beeld. Overigens valt het mij op dat vrijwel alle TV uitzendingen hier al HD zijn.
Nagoya heeft weinig echt klassieke toppers qua gebouwen (herbouwde kasteel en TV-tower zoals eifeltoren) maar best wel wat mooie nieuwe moderne gebouwen.

Oasis 21: a very nice busstation
Zoals het Midland square/Toyota-Mainichi Building, de Spiral tower (Norman Foster), het busstation Oasis 21, maar beter nog de Louis Vuitton shop. Het allergaafste gebouw ga ik nog de architect van opzoeken. Het is eind 2009 opgeleverd en echt een heel strak gebouw, maar wel met schitterende details. Eerst dacht ik dat het een bioscoop met kantoor (en natuurlijk restaurants) was, maar het bleek een kantoor met een deel te verhuren grote presentatiezalen.
In de bioscoop ben ik 'avonds nog wel terecht gekomen in Midlandsquare op de 4e verdieping. Eindelijk Avatar in 3D gekeken. Met brilletje op en gelukkig was hij in het engels met japanse ondertiteling. Erg lang wilde ik hem al gaan ivm toonaangevende 3D techniek, maar ook totaal toch wel gave film. Wel typisch Japans was dat in deze bioscoop er aan de stoelen speciale houders zijn voor een handtas en een paraplue.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Oasis 21: a very nice busstation
Oasis 21: a very nice busstation
Oasis 21
Oasis 21
Nice architecture: the Louis Vuitt…
Nice architecture: the Louis Vuit…
the facade of the Louis Vuitton sh…
the facade of the Louis Vuitton s…
The Dutchman blend???
The Dutchman blend???
Loft a great shop for design and g…
Loft a great shop for design and …
the design museum: push the bottum…
the design museum: push the bottu…
a green touch...
a green touch...
3D television at home
3D television at home
Sony gadgets
Sony gadgets
3D gaming
3D gaming
Nagoya station
Nagoya station
the Spiral building
the Spiral building
The movies
The movies
Nagoya
photo by: ys484