Inca trail

Machu Picchu Travel Blog

 › entry 5 of 9 › view all entries

Zondag was eindelijk de dag aangebroken om te beginnen aan hte Inca Trail pad. Het was een 4 daagse tocht en begonnen op een hoogte van 2600 meter. De 1e dag was redelijk licht met maar ongeveer 400 meter hoogte te overbuggen. Dag 2 was echter pittig. We moesten vandaag van 3000 naar 4200 meter hoogte stijgen (alleen maar trappen, bah) om vervolgens af te dalen naar 3500 meter hoogte. De 3e dag begon met een klim naar ongeveer 3900 meter om vervolgens met kleine klimmetjes af te dalen naar 2700 meter. Het was eem tocht van 16 km. De laatste dag begon vroeg om 4 uur opstaan. Dit omdat we graag optijd wilden zijn bij de zonnepoort wat normaler wijs een prachtig uitzicht geeft op Machu Picchu. Echter deze ochtend was het wat regenachtig weer (verder was het zonnig geweest en werd het ook weer zonnig). Toen ik langzaam naar de stad liep werd af en toe het gordijn van wolken open gedaan om te kunnen spieken naar de stad. Het gordijn was maar steeds even open. Maar ik had het gehaald en overleeft, yesss.

We waren met een groep van 10 personen. Naast ons gingne er nog 21 mensen mee om ons te verzorgen. Zij droegen ALLE campingspullen met zich mee. Ze vertrokken vaak als laatste maar waren vaak als eerste aanwezsig op de volgende post waar we iets kregen terwijl zij dezelfde pad liepen als ons. Respect voor.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Woensdag arriveerden we naar 4 dagen wandelen de stad Machu Picchu. Hoewel het ´s morgens mistig was kregen we af en toe een glimp van deze mooie stad in de bergen (2500 meter boven zeenivoo). ´s Morgens kregen we een rondleiding door de stad van onze gids. het werd gelukkig een zonnige dag om alles goed te zien te te fotograferen. Het is gewoon geweldig om te zien hoe men dit heeft kunnen bouwen en om rekening te houden met de natuur en zijn wil. Dit om te kunnen leven van wat de natuur te bieden heeft en toch beschermd te zijn tegen eventuelen overstromingen en andere weersomstandigheden. Ook onderweg naar Machu Picchu zagen we diverse bouwwerken van de inka´s. Pas dan besef je hoe slim dit volk geweest is om dit te kunnen realiseren in de 15e en 16e eeuw.
rleunissen says:
Denk er aan dat ik wel wat van die foto's verwacht te zien!
Posted on: May 06, 2010
Machu Picchu
photo by: NazfromOz