Day 5

buffelo Travel Blog

 › entry 6 of 6 › view all entries

Deze dag zijn we met een tourbus naar de niagara watervallen geweest, het was heel warm en duur, maar het was het wel waard.

Voor we naar de watervallen zelf gingen, hebben ze alle toeristen, waaronder ook ons, naar het electriciteitsbedrijf gebracht om te laten zien hoe alles werkt, en hoe er precies electriciteit wordt opgewekt met behulp van de watervallen.
Hij vertelde dat er heel erg veel doden waren gevallen door het bouwen van het hele gebeuren.
Ook voor kinderen waren er wel grappige dingen zoals een huisje met knopjes waar je kon zien waar alles voor was en welke energie de dingen gebruikte.
Ook kon je zelf proberen energie op te wekken door heel hard aan een wiel te draaien en hadden ze een maquette gemaakt van het gebied zodat je ook kon zien waar alle gebouwen waren en wat er ongeveer gebeurde als alles in stand was.

Bij de watervallen waren winkeltjes waar je een extra camera kon kopen die je weg kon gooien, omdat een elextrische kapot zou kunnen gaan door al het water wat letterlijk OP je valt.
We moesten speciale schoenen aan en alle belangrijke dingen goed opbergen, ook moesten we een blauwe poncho aan waar je echt heel erg in kon zweten, en zeker in de erge hitte.
Daarna werden we op een bootje gezet waar je de niagara watervallen van dichtbij kon bekijken, wat echt heel erg mooi was, en heel erg nat.
Ik heb wel heel veel foto's proberen te maken, maar het is bijna onmogelijk mooie foto's te maken met een klein camera'tje en iedereen die voor je staat omdat ze de eerste willen zijn.
Mijn vader had geen blauwe poncho aangedaan, en hij werd dus echt heel erg nat.
Iedereen moest erg lachen en lachte hem ook uit om zijn eigenwijsheid, maar mijn vader boeide het niet.
Hij zei ; 'Ik ben er nu, dus ik wil het nu voelen ook!', hahaha en dat klopt ook, maar ik had geen zin om zometeen weer vieze plekken te hebben en kleffe haren.

Weer boven aan kregen we een andere kleur poncho en moesten we de blauwe inleveren, waarom we ineens een gele poncho aan moesten weet ik niet, ik denk om te herkennen wie waar precies is als er een noodgeval gebeurd.
Weer werden we als groep in een hoekje gezet om te wachten tot wij aan de beurt waren om naar boven te gaan.
Ook dat duurde lang, maar veel langer dan wachten op de boot, want dit was in de brandende hitte MET poncho aan.
Eindelijk bij de waterval moesten we over een heel bruggenstelsel heen om echt bij de waterval te komen, en dat moest 1 voor 1.
Ik vond het persoonlijk veel te druk!
Wel heb ik onder de waterval gestaan, en HARD dat dat op je hoofd voelt HAHAHA.

Terug in de bus dacht ik dat ik iets kwijt was, maar dat was ik niet.
Ook kon je er nog voor kiezen om de gebruikte sandalen van Niagara Watervallen maatschappij in een container te dumpen voor arme landen, of als souvenier ze mee naar huis te nemen.
Mijn vader en ik namen ze mee naar huis.

Onderweg naar huis kwamen we er achter dat er langs een bepaalde weg ook een paar super stores waren, en daar zijn we even in geweest.
K-mart, heette deze super store.
Ik had al een leuke BH uitgezocht en wat andere dingetjes en was dus al bijna weggelopen.
Mijn vader daar in tegen moest nog betalen, maar de creditcard werkte niet.
Helemaal geschrokken en mij terug geroepen om de spullen weer in te leveren zijn we naar een automaat gegaan om te kijken wat er is.
Hij had dus echt geen geld meer op zijn rekening staan.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
buffelo