Via Thailand naar Laos.

Chiang Mai Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries
De Wat Chedi Luang.

We vliegen op zaterdag 20 februari om 14:25 vanaf Schiphol naar Bangkok. Onze namen staan verkeerd gespeld op onze tickets, maar van Orca Avontuur hebben we het advies gekregen er niks van te zeggen en net te doen of we gek zijn. Dus doen we dat maar en we worden zonder vragen ingecheckt. Nog even koffie met wat lekkers  met pa en Will, die ons uit komen zwaaien en dan is het tijd om door de douane te gaan. We vertrekken op tijd en de vlucht verloopt voorspoedig. We vliegen met China Airlines en we hebben redelijk beenruimte, ondanks dat de chinezen klein zijn en we bang waren dat de formaten op hen afgestemd waren.

Liggende Boeddha, bij de De Wat Chedi Luang.
We hebben geen eigen tv-scherm, dus we lezen en dommelen veel. Net iets voor 07:00 uur ’s-Morgens komen we aan in Bangkok. De paspoort controle gaat langzaam en de check-in voor de vlucht naar Chiang Mai gaat mis, omdat de tickets wel geboekt, maar niet betaald zijn. Dit blijkt bij nog 3 mensen te zijn en zo ontmoeten we onze medereizigers. Na een hoop van het kasje naar de muur gestuur wisselen we geld en tikken de 3388 Baht zelf af, waarna we alsnog in kunnen checken. Dat geld vragen we wel terug van de reisleider. We gaan met  Patrick, Arjen en Richa (de drie andere mensen van de groep) even wat drinken en gaan dan aan boord van de vlucht naar Chiang Mai, waar we om 11:50 uur landen. De reisleider staat samen met zijn zoon, ons al netjes op te wachten en we zijn binnen no-time bij het hotel (10 minuten rijden).
Wat Phra Singh.
Er volgt een héél kort intropraatje waarna ieder zijns weegs gaat. Trudy en ik gaan even douchen (koud, want de boiler doet het niet) en lopen al gewapend met GPS en fotocamera’s de stad in, terwijl de rest nog op het terras van het hotel hangt. Er staan 3 tempels en 5 geocaches op de planning. Alles wat op de planning staat is gelegen in het oude gedeelte van Chiang Mai.  Alles lukt behalven de eerste cache, omdat die tussen de wortels van een boom moet liggen waar ook veel glas en andere troep ligt, dus houden we die voor gezien. De tempels hebben we thuis via Google Earth ook al in de GPS gezet, waardoor we ze feilloos kunnen vinden. De Wat Chedi Luang, Wat Pra Singh en Wat Chiang Man zijn stuk voor stuk mooie bouwwerken (boeddhistische tempels), maar voor het echte Thaise bouwkundige hoogtepunt moet je denk ik toch in Bangkok zijn.
Wat Chiang Man werd in 1297 als eerste tempel van Chiang Mai gebouwd. Het oudste bouwwerk van het tempelcomplex is deze Chedi Chang Lom (olifanten-chedi).
Om 18:30 zijn we klaar met het rondje door de stad (we hebben dan zelfs een vierde tempel bezocht) en gaan dan lekker Thais eten in een rustig straatje in de oude stad. We hadden een heel ander, achteraf gezien heel verkeerd beeld van de oude stad, want van de oude stadsmuur is bijna niets over en alles wat er binnen ligt, behalve onze bezochte tempels is nieuw. Voor 363 Baht hebben we gegeten en gedronken en kunnen we versterkt van lijf en leden terug naar het hotel (-/+ 5km lopen). Onderweg krijgen we een groot gedeelte van de avondmarkt mee en duiken we een klein half uurtje een internet café in om een mail naar het thuisfront te sturen en de caches te loggen. Terug in het hotel nog een keer heerlijk douchen en voor 22:00 uur is het donker en stil in onze kamer.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Wat Chedi Luang.
De Wat Chedi Luang.
Liggende Boeddha, bij de De Wat Ch…
Liggende Boeddha, bij de De Wat C…
Wat Phra Singh.
Wat Phra Singh.
Wat Chiang Man werd in 1297 als ee…
Wat Chiang Man werd in 1297 als e…
Vliegveld Bangkok
Vliegveld Bangkok
De Wat Chedi Luang.
De Wat Chedi Luang.
Ten Weste van de Wat Chedi Luang, …
Ten Weste van de Wat Chedi Luang,…
De Wat Chedi Luang.
De Wat Chedi Luang.
De Wat Chedi Luang.
De Wat Chedi Luang.
Wat Phra Singh.
Wat Phra Singh.
Wat Phra Singh.
Wat Phra Singh.
Wat Phra Singh.
Wat Phra Singh.
Wat Phra Singh. Muurschilderingen …
Wat Phra Singh. Muurschilderingen…
Wat er nog over is van de oude sta…
Wat er nog over is van de oude st…
Een mooie willekeurige tempel onde…
Een mooie willekeurige tempel ond…
Sponsored Links
Chiang Mai
photo by: Stevie_Wes