weekje alternatief

Marrakech Travel Blog

 › entry 4 of 5 › view all entries

We zouden eigenlijk met de camper door Canada gaan trekken, maar helaas kreeg ik de avond voor vertrek een auto ongeluk en lag nog in het ziekenhuis toen het vliegtuig vertrok. Ik vond het ook niet verstandig wat later te vertrekken, voor het geval ik later nog klachten zou krijgen. Dan zou ik in de middle of nowhere met een klein meisje zitten….niet zo verstandig. Dus maar een weekje allinclusieve naar Marokko geboekt.

 

26/9 Vrijdag

Vandaag is de reisdag, het is niet zo heel lang vliegen en dat gaat prima. We zijn nog redelijk op tijd in het hotel en kunnen nog rustig aan het avondeten aanschuiven. Ik ben wel verbaasd dat ze hier Frans spreken…ik was natuurlijk ook niet op deze reis voorbereid, had me op Canada ingelezen.

 

27/9 Zaterdag

We bezoeken na het ontbijt de voorlichting over wat we allemaal kunnen doen en boeken wat excursies. We lopen een beetje het plaatsje rond om de omgeving te verkennen (Quinne heeft snel door hoe alles zit). Na de middagdut van Quinne gaan we zwemmen in het zwembad van het hotel en dat vind Quinne heerlijk.

Er stond bij de receptie aangeven dat vandaag de klok verzet zou worden, maar om onduidelijke reden gebeurd het toch niet.

 

30/9 Zondag

Ik wilde met Quinne naar de miniclub, maar die blijkt om onduidelijke reden dicht te zijn. We gaan dan maar mee doen met de animatie van het hotel; een stuk wandelen door de woestijn. De vrouw (Tine, Quinne vind haar super!) is helemaal verbaasd als ze mij ziet staan met de buggy. Tja, het is best warm, maar het gaat prima hoor…laat deze mama maar schuiven ;-)

Ook vandaag gaan we weer lekker zwemmen.

 

31/9 Maandag

We kunnen de ochtend naar de miniclub; Quinne kan lekker tekenen en een film kijken. We boeken de tour door het Atlasgebergte. De middag maken we een tour door Marrakech. Best aardig, we moeten natuurlijk mee naar een winkel waar ze een uitleg geven en het de bedoeling is dat we schoonheidsproducten kopen….uh…daar doet deze mama niet aan….

 

1/10 Dinsdag

Vandaag moeten we vroeg op, want de tour door het Atlas vertrekt al om 7.30. Leuke, en vermoeiende dag. We bezoeken een huis waar ze op traditionele wijze thee maken. En een soort stal de dieren vind Quinne nog het allermooist van deze reis. Leuk om te merken hoe zij de reis heel anders ervaart en andere dingen ziet dan ik. Maar doordat ze het nu kan benoemen, voelt deze vakantie voor het eerst als SAMEN op vakantie zijn en daar geniet ik van.

 

2/10 Woensdag

Vandaag met een soort schuttle bus naar Marrakech; ik vind het een drukke, stinkende stad en de energie niet fijn, dus we blijven korter dan de bedoeling was.

De middag gaan we naar de animatie; een circusuurtje en Tine en Quinne hebben het leuk samen. Quinne roept dagen later nog: Tine!

Ook vandaag gaan we weer lekker zwemmen.

 

4/10 Donderdag

Vandaag naar de Hammam die ik geboekt had en meteen weer geannuleerd. Maar met de annulering had de gids van het hotel een fout gemaakt en dus toch maar gegaan. Wat een drama; Quinne werd door een vrouw die ze niet verstond weggehaald toen ik een massage had en ze raakte volledig overstuur. De masseuse zei ‘ontspan maar’, maar dat lukt echt niet als je als moeder je kind overstuur hoort zijn. De rest van de dag bleef een dram; Quinne wilde niet echt eten, veel huilen en niet slapen….

 

4/10 Vrijdag

De ochtend maken we een toch op een Drommedaris…Quinne pakt de cadans snel op. Wat een spierpijn in de billen krijg je daar van zeg!

We gaan nog even zwemmen en nemen afscheid van Tine om naar huis te vliegen. Aan het begin van de nacht komen we op Schiphol aan en dan moet ik nog naar huis rijden….

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Marrakech
photo by: sweetet