vibradores o topes

San Cristobal de Las Casas Travel Blog

 › entry 3 of 3 › view all entries

 

net terug van een weekje mexico.. veel gebeurt, veel gezien en veel gedaan. zit nu lekker in het huisje van mijn zusje en haar kamergenoot annemarie!! ik heb vandaag niet veel bijzonders gedaan behalve veel uitrusten naar vele busuren, loopuren en uitgaanuurtjes :) we gaan vanavond weer weg... oftewel ik heb een verschrikkelijk leven zoals jullie kunnen begrijpen... maar goed jullie willen natuurlijk weten hoe mexico was of op zijn spaans megico!!! het was super.. san cristobal de las casas is heel erg westers in vergelijking met xela (waar ik nu dus zit).

zaterdag onze stempels gehaald zodat we legaal guatemala uitgingen en mexico ingingen....joepie we kunnen beginnen. zondag zijn eline en ik echte toeristen gaan spelen... fototoestel om onze nek en fotos nemen als een gek om maar niets te hoeven missen van al dat moois dat er in deze stad te zien was... zoals kerken, geweldige markten... met iets minder leuke koopmannen, laten ze je betalen voor een leuke tas kom je er de volgende dag achter dat je de tas zo'n beetje opnieuw in elkaar mag gaan naaien om hem nog te kunnen gebruiken ......... meneer de koopman bedankt!!!! voor ieder die trouwens af vraagt waar dan al die leuke en spannende fotos zijn... tja ik ben zo slim geweest om de verkeerde kabel mee te nemen dus ik kan geen fotos uploaden totdat mijn moeder hier is met het goede kabeltje... maar dan mensen zal ik jullie verblijden met heel veel fotos!!

zoals fotos van een geweldige canoyn, leuke dorpjes... ik op een paard!! ja ik ben een plaatselijk dorpje gaan bezichtigen te paard... of eigenlijk ik ging te paard naar het dorp en moest verder te voet.  Ik kan jullie vertellen dat ik het heb overleeft maar mijn kont niet echt. Moest namelijk op een houten zadel zitten en dat is toch niet zo comfortabel als de zadels in nl..

helaas voor mijn billen kregen ze geen rust want de volgende dagen stonden veel zituren op het programma!! In de omgeving van san cristobal zijn echt super mooie watervallen en ruines te vinden... dan kan ik natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan. zo heb ik 2 uur geklomen om de cascadas de chiflon te mogen bewonderen.. echt super mooi om te zien.. je gaat omhoog en bij elke stap die je zet kom je nieuwe kleine watervallen tegen totdat je dus bij de monding van de rivier komt en je dat water met geweld naar benenden ziet donderen... super!!!!

dit tripje was maar 12 uur lang.. de volgende dag gingen we oppad voor een tripje dat nog iets langer zou gaan duren...:) We gingen naar palenque dit is een ruine van de maya's. Maar voordat we hier naar toe konden moesten we een 5 uur durende trip maken... helaas voor ons... was er een opstopping waardoor we om moesten rijden en de 5 uur werden 9 uur. De reisleiders vertelden ons dat we nu dus echt alleen de ruines konden bekijken en geen watervallen meer!!!!.. eline en ik al lang blij dat we dat nog mochten bekijken.. dus 2 uur lang door palenque gestruind en ons afgevraagd hoe die kleine maya mensen zulke hoge, steilen en grote trappen konden maken... want zelfs wij met onze nl benen hadden soms moeite om een tree te nemen omdat die gewoon zo hoog boven de andere zat  ... Maar eenmaal boven had je de meest fantastische uitzichten op de omgeving en ruines...

toen onze tijd er op zat hadden we ons al weer ingesteld op een 9 uur durende trip naar huis :( ... t was tenslotte al weer 5 uur smiddags dus tijd om naar huis te gaan... maar toen mensen... we zaten in de bus richting hostel.. en de chauffeur vroeg of we zin hadden in 15 min cascadas mihzol... wij in koor si. si. si.. dus wij genoten 15 minuten lang van deze watervallen... toen weer lekker op weg en toen hadden we weer een leuke verassing... willen jullie toch nog agua azul bekijken.. jullie raden natuurlijk al wat ons antwoord was :)

hier nog zeker een uur genoten van de watervallen en vooral ik want ik ben lekker gaan zwemmen want palenque was echt zo ontzettend heet niet normaal gewoon... kon me dus eens lekker laten afkoelen onder een waterval :) een aanrader mensen zeker weten...  Maar toen was t natuurlijk al ver na 8 uur s avonds toen we richting huis gingen.. maar toen gelukkig nog een verassing.. de opstopping was weg dus binnen 5 uur waren we weer veilig in t huis van ons mexicaans gezin dat ons onderdak bood ... de volgende dag zat ons tripje megico erop en mochten we kijken of we ook dit keer legaal mexico uit en guatemala in konden... mensen dat mocht...

gisteravond toen maar weer de dans schoentjes aan gedaan en wat salsa dansjes gemaakt in la rumba!!! en vanavond waarschijnlijk weer... joepie

o helemaal vergeten de titel slaat op iets om de weg dat mensen hebben uitgevonden om auto's langzamer te laten rijden en als jullie ze in nl al vervelend vinden dan vinden ze jullie hier helemaal top... kan je er in nl nog met 60 overheen racen hier moet je ze nemen vanuit stilstand anders wordt je de lucht in getorpedeerd!!!!   .... voor wie nog niet weet waar ik t over heb vibradores of topes zijn drempels :)

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
9,445 km (5,869 miles) traveled
Sponsored Links