Brasilien og Paraguay

Foz do Iguacu Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries
En coatie. Arrige små bæster men hvor er de bare kære.

Vi har været på en heldagstur til Brasilien og Paraguay for dels at se Iguazu vandfaldene fra den Brasilianske side og dels for at handle toldfrit i "Verdens røvhul" Ciudad del Este i Paraguay. En af Verdens største dæmninger i Paraguay var også på programmet.

Efter morgenmaden blev vi hentet i en minibus, og så var det ellers bare derud af. Der er ca. to km til grænsen mellem Argentina og Brasilien, og efter et par stempler i passet, var vi nu i Brasilien. Vores første stop var "Foz do Iguazu", hvor højdepunktet skulle være "Garganta del diablo", som betyder "the devils throat". Det lyder skræmmende, men vi trodsede djævelen og begav os ud på stierne omkring vandfaldene.

Foz do Iguazu er et ufattelig smukt sted, hvor de smukkeste og kæmpe store vandfald er.

The Devils Throat
Det er næsten ubegribeligt så store og smukke de er.

Nå, men afsted det gik i ca. 33 graders varme (ingen sol), og vores første oplevelse var nogle små skabninger, der hedder "coaties". Se billeder nedenunder!. De ser ret søde og nuttede ud, men de er kun ude på een ting....MAD. De leder hele dagen lang efter mad og vi turister må naturligvis ikke fodre dem........! Efter at have gået et stykke tid med det ene vandfald i syne efter det andet, kom vi til "Garganta del diablo", hvor kæben røg ned til knæene........kæft det larmede og kæft vi blev våde. Det er mega voldsomt og fantastisk. Der blev naturligvis taget en masse billeder.

Videre derfra til en kææææææmpe restaurant, hvor der var ta´selv bord. Der var flere hundrede mennesker, og maden var kanon.

Et af vandfaldene.
Michael spiste tre eller fire portioner med kød og ovnstegte kartofler....jums:-)

Der var stadig overskyet, men pisse varmt. Vi kørte over grænsen til Paraguay og byen Ciudad del Este, som er en "toldfri by". Der er mega forskel på Brasilien og Paraguay, selv om byerne kun ligger 150 m fra hinanden. Pænt og rent i Brasilien og rodet, beskidt og ingen orden i Paraguay.....

Vi kørte derefter videre til en kæmpe dæmning, der leverer el til hele Paraguay og store dele af Brasilien. Meningen var, at vi skulle have brugt et par timer derude og set det hele, men vi kom 5 min for sent, så der var lukket for besøgende. Pis.. Efter noget diskution om vi ville se lidt dyr i en zoo eller komme derud dagen efter, kørte vi tilbage mod vores hotel.

Vandfald
Der var tre andre danskere med på vores tur, og de kunne heldigvis tale spansk. Da vi kom tilbage til Argentina, gik hele turgruppen ind på det sted, der havde solgt vores tur, og vi begyndte at brokke os og ville have refunderet lidt penge for det, vi ikke nåede at se, og som vi havde betalt for. Det gik der så en halv time med og vi fik refunderet ca. 30 % af prisen. Det var ok....

Vi havde hjemmefra hørt at Argentina var stedet hvor man skulle spise masser af bøffer..... Det holder. Vi spiste på en rigtig god restaurant, og Michael spiste tournodos (to store stykker) og Henriette spiste fisk!?!?!?!??? Kæft de bøffer var gode. De nærmest smeltede på tungen, og råbte at vi skulle kommer der igen dagen efter.

Alt i alt var det en kanon dag, med masser af gode og spændende oplevelser. Fantastiske vandfald, god mad og varmt vejr (dog ikke så meget sol). Det skal lige nævnes, at det regner ret meget, men er hurtigt overstået. Vi nåede dog lige 20 min med bagende sol ved poolen, inden et slemt uvejr brød løst.

Vi glæder os til tirsdag, hvor vi skal ud til vandfaldene på den Argentinske side, og vi har allerede bestilt en masse ture derude, så vi glæder os helt vildt.

Hilsen Henriette og Michael

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
En coatie. Arrige små bæster men…
En coatie. Arrige små bæster me…
The Devils Throat
The Devils Throat
Et af vandfaldene.
Et af vandfaldene.
Vandfald
Vandfald
Strømmen fra The Devils Throat.
Strømmen fra The Devils Throat.
De første vandfald, vi så.
De første vandfald, vi så.
Fanget..
Fanget..
Et af vandfaldene.
Et af vandfaldene.
The Devils Throat set fra et plate…
The Devils Throat set fra et plat…
Heysan.
Heysan.
Fascinere af en af de mange sommer…
Fascinere af en af de mange somme…
Michael foran det første vandfald…
Michael foran det første vandfal…
Og Henriette ligeså...
Og Henriette ligeså...
Der var sommerfugle i alle farver.
Der var sommerfugle i alle farver.
Og afskygninger.
Og afskygninger.
Jubii det var sjovt.
Jubii det var sjovt.
Prøv lige at se her gør. Jeg spr…
Prøv lige at se her gør. Jeg sp…
The Devils Throat.
The Devils Throat.
The Devils Throad.
The Devils Throad.
Grænsen til Paraguay.
Grænsen til Paraguay.
Uhyre charmerende by i Paraguay.
Uhyre charmerende by i Paraguay.
Kæmpe marked fra Paraguay med div…
Kæmpe marked fra Paraguay med di…
Yderst renlig by i Paraguay....
Yderst renlig by i Paraguay....
Et lille kig fra poolen.
Et lille kig fra poolen.
Hohoho. Henriette det ville være …
Hohoho. Henriette det ville være…
Fra en af de gode restauranter i P…
Fra en af de gode restauranter i …
Fra hotelværelset. Det var sent o…
Fra hotelværelset. Det var sent …
Paraguay og Brasilien kunne ses fr…
Paraguay og Brasilien kunne ses f…
Sponsored Links
Foz do Iguacu
photo by: joesu