A State of Enchantment!

Carlsbad Travel Blog

 › entry 3 of 20 › view all entries
Het is labourdag weekend! Dat betekent 4 dagen vrij! Tijd om er eens serieus op uit te trekken!
Dit weekend ga ik samen met een paar collega's een rondje New Mexico doen. De hele trip is ongeveer een slordige 2500 kilometer rijden. Afstanden die hier in Texas niet zo heel erg veel voorstellen.

Na zo'n 8 uur rijden komen we aan in Roswel. In 1947 zou hier een buitenaards schip zijn neergestort. De lokale bewoners proberen nog steeds iedere penny uit deze mythe te melken, maar de hele stad ziet er nogal vervallen uit. Dit maakt het eigenlijk alleen nog maar grappiger en surrealistischer. Het beste wat de lokale inwoners kunnen doen is hun boedeltje inpakken en naar een serieuze stad vertrekken. Dat doen overigens de meeste mensen in deze omgeving. Onderweg zijn we talloze verlaten dorpjes tegengekomen. Ik kan me ook niet voorstellen dat iemand in dit niemandsland zou willen wonen!

De volgende stop is 'White Sands National Monument'. Dit is een soort van woestijn van kalkzand. Hier hebben we authentiek tussen de duinen gekampeerd. Dit bleek nogal een uitdaging. De zogenaamd makkelijk op te zetten tent, bleek een grotere uitdaging dan verwacht voor deze wannabe ingenieurs. Maar voordat de zon onder de Guadelope mountains verdween en de maan aan de andere kant zich van zijn volle kant liet zien, hadden we ons onderkomen opgezet. Toevallig zag ik laatst de nieuwste film van Jack Black, Year One, een scene in de Egyptische woestijn. Deze scene is opgenomen in White Sands. Deze film komt waarschijnlijk over 3 jaar uit in Nederland.
De volgende ochtend was de zonsopkomst over de witte duinen echt adembenemend mooi. De bergkam werd licht oranje gekleurd en het was oorverdovend stil.
's Middags hebben we, naief als we zijn, onder de brandende zon een wandeling door de duinen gemaakt. Vorig jaar is er nog een groep Chinese toeristen omgekomen die dezelfde wandeling maakte en de weg kwijt raakten.
We waren dan ook bijzonder blij dat we weer veilig bij de auto van de Airco konden genieten. De enige zonnebril die ik bij me had, heb ik in Roswel gekocht en is echt te belachelijk voor woorden. Zo heb ik de Nederlanders weer helemaal top neergezet tussen deze witte duinen

Carlsbad Caverns was de volgende bestemming. Deze grotten staan op de UNESCO wereld erfgoed lijst en wel omdat het de een-na-grootste ondergrondse natuurlijke ruimte ter wereld is. We hebben hier ongeveer 3 uur lang ons vergaapt aan deze kunstwerken van moeder Aarde! Gelukkig zat er op 800 ft diep een restaurant waar je weer je verloren calorieen kan aanvullen met een hamburger.
Bij zonsondergang hebben we gezien hoe de in de grot levende vleermuizen er massaal op uitvlogen om hun buikje rond te eten.
Er werd ons uitdrukkelijk verboden foto's te maken omdat de elektro-magnetische straling de vleermuizen zou kunnen afschrikken. Er waren een aantal ranger-nazi's ingezet om hier streng op toe te zien op straffe van een boete van $100. Gelukkig wist deze jongen er met een aantal kiekjes vandoor te gaan.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Carlsbad
photo by: osgoodst