Regenachtig Texas

Fort Worth Travel Blog

 › entry 5 of 20 › view all entries
Laat je niet bedotten wanneer iemand je vertelt dat het in Texas altijd mooi weer is en altijd tussen de 25 en de 40 graden celsius.

Momenteel regent het hier al dagenlang onophoudelijk! Gelukkig hebben ze hier nog nooit van fatsoenlijke afwatering gehoord waardoor er op de wegen zo'n halve meter water ligt en je je auto niet meer naar de wasstraat hoeft te brengen. Als je je in de onfortuinelijke situatie bevindt dat je je raam open hebt staan en er een Ford F150 van zo'n 3000 kg voorbij komt rijden, wordt je getrakteerd op een paar emmers rioolwater in je schoot. Dit gebeurde uiteraard niet bij mij.

Gelukkig is het toevalligerwijs in het weekend schitterend weer en is er genoeg tijd om de lokale sights een beetje te bekijken. Omdat ik nu full pull aan het sparen ben voor mijn wereldreis, heb ik mijn weekend trip kraan volledig dichtgedraaid. Mijn verblijf in Texas wordt dan misschien wel wat saaier, maar hiervoor krijgt ik natuurlijk wel een fantastische trip around the world for terug! Geen slechte deal, me dunkt!

Afgelopen weekend heb ik samen met een collega en een van de andere Nederlandse interns de lokale dierentuin met een internationaal bezoekje vereerd. De Fort Worth Zoo staat op nummer 5 van alle dierentuinen in de Verenidge Staten. Dit schept uiteraard wel enige verwachtingen!
Alhoewel deze Zoo Gorilla's, Orang Oetangs, Chimpanzee's, Mensen en andere primaten op display heeft. Wist zelfs een op z'n hoofd staande urinerende Orang Oetang deze Zoo niet voor me te winnen. Zelfs niet toen hij zich van nageslacht probeerde te voorzien was ik niet overtuigd. Burger's Zoo en zelfs Amersfoort Zoo staan wat mij betreft boven deze vertoning. Wat wel leuk was om te zien was welke dieren er allemaal in Texas leven. Wisten jullie bijvoorbeeld dat er niet lang geleden Jaguars hier ronddoolden? Uiteraard zijn die inmiddels allemaal uitgeroeid door die trigger happy Texanen, maar dit wist ik niet! En ik weet zeker jij ook niet!

Update: Toen ik zei dat ik m'n auto niet naar de wasstraat hoefde te brengen loog ik, vannacht is de auto helemaal ondergescheten, en dit weekend wordt het fantastisch weer, dus een wasbeurtje is geen overbodige luxe....!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Fort Worth
photo by: chiyeh