The Big Easy

New Orleans Travel Blog

 › entry 2 of 20 › view all entries
Afgelopen weekend ben naar de geboorteplek van de Jazz geweest: New Orleans. Deze stad wordt ook wel "the big easy" genoemd. Niet zonder reden, hier genieten de mensen echt van het leven! Dit gaat hand en hand met het totale gebrek aan ambitie. Eigenlijk vinden ze alles hier wel prima. Een huis verven is hier niet nodig, eigenlijk val je uit de toon met een strak gelakt kozijntje. Dit is alleszins storend, het tegendeel! De kijk op het leven hier is zelfs verfrissend te noemen. Mensen geven hier daadwerkelijk niks om uiterlijk vertoon.

Voordat ik in deze stad aankwam heb ik eerst nog een airboat toer over de omliggende moerassen gemaakt. Je waant je in een slechte horrorfilm omringd door in mos bedekte treurwilgen en hongerige alligators.
Louisana is de enige staat in de VS waar er op Alligators gejaagd mag worden en dit gebeurt door kippen met ijzerdraad aan bomen die boven het water te hangen. Wanneen een 'gator' uit het water springt om een mals kippetje te verschalken trekt ie alles onderwater en begint een zogenaamde "death roll", zo wordt zijn bek strak dichtgebonden door het touw en hoeven de jagers de alligator uit het water te trekken. Hij/Zij leeft dan nog wel. Is ie onder de 6 ft (1 meter 80), dan gooien ze 'm weer terug en laten ze 'm nog even doorgroeien. Alles groter dan dat wordt verwerkt tot portemonnee, laarz of een heerlijk gefrituurd alligator staartje bij de plaatselijke Razzoo's.
Ik heb dit al een paar keer geprobeerd en de smaak laat zich het best beschrijven als "Taste like chicken". Alleen de textuur is een klein beetje anders.

In New Orleans (spreek uit als "Narleens"Wink hebben we uiteraard het alom bekende "Bourbon Street" met een bezoekje vereerd. Veel verder dan een niveautje Lloret de mar komt het echt niet. Veel leuker zijn de authentieke jazz-barretjes die in allerlei achteraf straatjes te vinden zijn.
In de "french quarter" is er niks meer te zien wat die overstroming een aantal jaar geleden.

Het meest bizarre wat ik hier heb gezien is het graf van een zogenaamde "Voodoo Queen". Voor het graf lag een hele stapel aan 'offers'. Dit bestond uit: sigaretten, bloemen, een volle fles witte rum, een paar hoge hakken, mardi grass kraaltjes en eigenlijk alles wat als 'slecht' wordt gezien. De legende gaat dat als je het graf aanraakt je vervloekt bent. Terwijl ik dit schouwspel in me aan het opnemen was, liep er een neger zenuwachtig om het graf een te cirkelen en gooiden eerbiedige passanten meer sigaretten en van dies bij de laatste rustplek van deze Voodoo Queen.

Tot nu toe zeker een van de leukste Amerikaanse steden waar ik tot nu toe ben geweest! Een van de weinige steden waar je je te voet kan verplaatsen en de relaxte sfeer die er hangt is fantastisch. Zorg wel dat je een extra gaatje in je riem laat prikken, want het eten is hier vet en veel.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!