The Big Apple!

New York Travel Blog

 › entry 4 of 20 › view all entries
Mijn stage is halverwege!

Tijd om het epicentrum van de economische crisis op te zoeken! Alsook het eerste slagveld van de war on terror! De nieuwsbewuste lezer weet dat ik het uiteraard over New York City heb!

De afgelopen week heb ik samen met mijn vriendinnetje een klein hapje uit deze Big Apple genomen.
Ons hotel bevond zich aan de oostkant van de East River en was daarmee gelijk 2x zo goedkoop als de hotels op manhattan.

Ik probeerde de reisritmes aan te houden die ik had op mijn vorige weekendtripjes, maar dat ging niet werken. De Big Apple is gewoon te groot om in een keer te zien.
Mijn vriendinnetje werd ook een beetje gestressed van mijn afvink gedrag en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Des te meer reden om deze stad nog een keer te bezoeken! Alhoewel gestressed zijn in New York City natuurlijk wel echt heel New York's is!
Eigenlijk hebben in deze week New York City alleen maar 'gezien'. Om het echt te 'leven' moet je toch wel voor minimaal $2000 per maand een apartementje huren van 5 vierkante meter om deze stad echt mee te maken.

Toch is het fantastisch om boven aan de Empire State Building over deze 'urban' jungle uit te kijken en met een bootje naar Libert Island te varen om vrouwe Vrijheid met een bezoekje te vereren.

Manhattan is een en al bruisend. Elke dag en elke nacht is er wel wat te doen! En als je de drukte even wilt ontvluchten dan is er een groene oase van rust te vinden in Central Park! Een park groter dan Monaco op een van de duurste grond ter wereld! We hebben hier ook even de dierentuin bezocht. Volgens mij zijn de hokken hier groter dan het gemiddeld apartement op Manhattan. Het is toch wel bizar dat ze er gewoon ijsberen, pingiuns en panters leven in hartje Central Park!

Wat mij opviel is dat je toch in het centrum van het financial district nog steeds gezellige straatjes kan vinden waar je gewoon voor $2 een kop koffie en een stukje taart kan kopen, inclusief een fantastische service! Dit terwijl grote imposante skyscrapers arrogant op je neerkijken. Uniek in New York City!

Nog opvallender is het aantal "China Towns" dat je in NYC kan vinden, volgens mij zijn het er maar liefst 5! Toen Tamara en ik aan het lunchen waren op 5th Avenue werd ik gebeld door mijn luchtvaartmaatschappij dat mijn vlucht gecancelled was. Ik zou van JFK vliegen, maar ze konden me nog wel via Laguardia Airport vanavond naar Fort Worth krijgen. Ik baalde hier natuurlijk enorm van omdat ik zo niet echt de kans kreeg fatsoenlijk afscheid te nemen van mijn vriendinnetje.
We hebben toen maar de metro naar ons hotel gepakt om onze baggage op te halen en naar het vliegveld te gaan. Tamara ging met de taxi in volle vaart naar JFK en ik pakte de metro dieper in Queens om daar de bus naar LaGuardia te pakken.
Dit was nog een avontuur op zich, want ook al zijn de meeste buurten van New York City vrij veilig, ik voelde me hier, gekleed in een pak, niet echt veilig. Gelukkig waren de meeste bewoners van deze wijk Aziatisch, dus stak ik overal minimaal een kop bovenuit. Maar toen ik de bus pakte hoopte ik echt dat ik de goede had, want ik ging echt door buurten waar je je hond nog niet eens op de stoep zou uitlaten.
De enige man in de bus die Engels sprak was een oude, seniel lijkende, krom lopende man waar ik weinig aan dacht te hebben. Toen ik echter aanstalte maakte om ergens bij LaGuardia uit te stappen hield hij me tegen en vroeg me "Which Airline are you flying wiht?". "American" antwoordde ik enigszins verbaasd. Hij legde me toen in detail uit waar ik moest uitstappen en heen meost lopen. "Never judge a book by its cover", zeggen we dan maar.
Gelukkig kon ik daar een eerdere vlucht pakken en was ik al een half uur later al tukkend onderweg naar Fort Worth.

Als laatste wil ik jullie nog meegeven dat New York City helemaal niet onveilig is. Ik had altijd het idee dat wijken als Harlem, the Bronx en Brooklyn echt No-Go areas waren. Dit is helemaal niet waar! In de laatste jaren is de bezem echt door New York City gehaald en wordt het als een van de veiligste grote steden van de wereld gezien. Ik denk zelfs dat de wijken in Queens waar ik door de bus doorheen reed best meevallen en dat ik me gewoon aanstelde.

Het is ook erg leuk om overal kleine verwijzingen naar de Nederlandse historie van de stad te vinden... Harlem komt van Nieuw Haarlem. Brooklyn heette vroeger Nieuw Breukelen, maar ook Broadway is een verbastering van "Brede weg". In het huidige Queens bevond zich ook ooit "Nieuw Amersfoort", dat hoort nu echter bij "Flatbush City" en alleen "Amersford Park" herrinert nog aan dit mooie moment in de geschiedenis!

New York City is echt een ontzettend gave stad! Als je denkt dat het allemaal drukte en stress is, dan zit je ernaast. New York City heeft heerlijke rustige wijken waar je relaxt een cappucinootje kan drinken en achterover kan zitten.
Iedereen moet hier minimaal 1x in z'n leven geweest zijn. Eigenlijk 2x, 1x om alle sights te zien en dan nog een tweede keer om gewoon het 'te leven'.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
New York Hotels & Accommodations review
Conviently located near a metro station and the neigherhood is relatively safe!
New York
photo by: herman_munster