indruk van zanzibar

Zanzibar Travel Blog

 › entry 1 of 1 › view all entries

Dit tropische eiland bij de kust van Tanzania wordt ook wel het specerijen eiland genoemd.
Het eiland kent een zeer bewogen geschiedenis met veel verschillende culturen.
Zo werden in de 173 eeuw de slaven verscheept. Zijn er  Aziatische en Arabische culturen geweest die er veel spererijen geteeld hebben. Het eiland neemt bijna 1/3 deel van de wereld markt voor diens rekening bij de export aan kruidnagels. Er staan dan ook 3 miljoen kruidnagelbomen op het eiland Pemba. Zanzibar is een eilanden comlex van 2 grote eilanden en meerdere kleine. Het heeft een polikinese teeltwijze en het koraalrif bij nmemba eiland staat op de werelderfgoed lijst.

Het is mijns inzien ovefrwegend zeer veilig om te rond te trekken ook voor vrouwen alleen. Het is een islamitische cultuur maar er wordt ook kerstmis gevierd. Naast de imam van de moskee hoor je in de hoofdstad ook de bel van de hindoe tempel en de klok van de kerk.

Er zijn 2 regenseizoenen. De kleine in oktober/november en de grote inapril /maart.
Wij zijn in de kleine regentijd gegaan. Regenbuien als warme douches maar alleen in de hoofstad en kort maar hevig en ook wel prettig. Alle stof weer weggespoeld, maar de straten wel tot kniehoog blank. Het voordeel is dat het minder toeristisch is en alles een stuk goedkoper. Nog goedkoper want op de hotels na kost het allemaal niet veel. En ook als je goed zoekt ter plekke zijn er goedkopere hotels en lodges te vinden dan vanuit Nederland. De luxe laat te wensen over. Ook de duurdere hadden eigenlijk de zelfde faciliteiten en gebreken. Ook zij kampen met ineens geen stroom, geen water. Soms was het ontbijt bij de goedkopere hotels zelfs beter. Geen vies westers droog brood maar gewoon traditionele fruit, chapai en een soort pannekoeken wat veelal veel lekkerder was.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Zanzibar Hotels & Accommodations review
Nederlands sprekend. leuk uitzicht over de oude stad Prijzig voor wat je krijgt. Het is goed zoeken geblazen om een goedkope overnachting te vinden … read entire review
Sponsored Links
Zanzibar
photo by: tirsomaldonado