Vlucht naar Costa Rica via Orlando

Arnhem Travel Blog

 › entry 1 of 3 › view all entries
Vandaag vertrekt de vlucht naar Costa Rica.
We vliegen vanaf schiphol. Kevin brengt ons in zijn BMW, kan hij weer lekker een stukje rijden. Ruben en ik geven hem 50 euro voor benzine. Omdat we via Amerika vliegen zijn vloeistoffen niet toegestaan. We zitten niet naast elkaar in het vliegtuig, maar schuin tegenover elkaar aan weerszijden van het gangpad.
De vlucht lijkt snel te gaan, maar eenmaal in Amerika aangekomen begint een belachelijk schouwspel van "national security" die uren moet duren en waar lange rijen voor gevormd moeten worden.
Na meer als een uur in de rij te hebben gestaan (we gingen netjes in de rij staan die ons toegewezen werd) moest ik mijn paspoort afgeven, 2 vingerafdrukken achterlaten en een foto van mijn gezicht. In het paspoort werden stempels gezet, op de greencard werden stempels gezet en op de douane verklaring werden stempels gezet. Vervolgens werd de greencard in het paspoort geniet. We lopen 50 meter om onze handbagage door de scan te laten gaan, zelfs je schoenen moeten uit. Hierna lopen we nog een 100 meter richting gate alwaar de greencard weer uit het paspoort gescheurd wordt voordat we boarden.
Hier vertrekt de vlucht naar San Jose de hoofdstad van Costa Rica.
Daar aangekomen zijn we op, we besluiten een taxi te pakken naar ons hotel, het Balmoral, waar we voor 2 dagen gereserveerd hebben. We onderhandelen met de taxichauffeur niet over de prijs, het enige wat we willen is even languit liggen en relaxen na zo'n lange vlucht.
Om een uur of 2100 lig ik op 1 oor.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Arnhem
photo by: IndoMaluku