Via San Cristobal naar Palenque

Palenque Travel Blog

 › entry 8 of 16 › view all entries
Palenque
Op 030209 om 1830 vertrokken naar San Cristobal, daar aangekomen om een uur of 8 in de ochtend. Ontbijt genoten een ochtendwandelingetje gemaakt en vervolgens een buskaartje gekocht voor de busrit naar Palenque, die zou om 1115 vertrekken, en na 5 uur reizen aankomen. Ik had voordat ik Palenque aankwam al een lokatie uitgekozen, het eerste de beste hotel wat in de lonely planet stond. Ik betaalde daar 150 per nacht en heb gelijk voor 3 nachten betaald. Ook in het hotel een excursie geregeld voor de volgende dag naar de ruines van Palenque (zie foto), naar de waterval Misol en naar de Aqua azul, alles voor 150 pesos exclusief de entree gelden.
Ik had er gelijk een probleem bij, want het busje zou vertrekken om 8 uur in de ochtend. Hiervoor heb ik een wekker gekocht. Deze om half 7 gezet, maar voordat hij ging was ik al wakker. Om 815 kwam ik aan op Palenque en had de tijd tot 1215.
Om 1205 zat ik al weer in het busje opweg naar de 20 kilometer verder gelegen waterval Misol, echt bijzonder was hij niet. Wel hoog en het leuke was dat je eronderdoor kon lopen. De Aqua azul was spectaculairder (zie foto). Ik had alleen mijn zwembroek mee moeten nemen, want onderaan de waterval kon je zwemmen.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Palenque
Palenque
Aqua Azul 
Mega waterval!
Aqua Azul Mega waterval!
Palenque
photo by: monky