TeotiHuancan

Mexico City Travel Blog

 › entry 5 of 16 › view all entries
op de 'piramide van de maan'
Vanochtend vroeg vertrokken met de taxi naar Busstation Centre del Norte. Relatief duur geintje zo'n taxi, 130 pesos, ruim 7 euro. Daar aangekomen een buskaartje gekocht a 31 pesos, voor een busrit van een uur. Mis ik daar dus mooi even de bus, ik had 1 minuut om hem te vinden en dat bleek te kort. De buschauffeur van de bus een kwartier later wilde me niet meenemen, maar een andere buschauffeur die naar het plaatsje dichtbij Teotihuancan (2km) ging die wilde me nog wel meenemen. Het was voor mij afwachten waar ik terecht zou komen. Op de route ernaar toe werden de borden naar los piramides stelselmatig genegeerd. Echter ben ik uiteindelijk voor de poort afgezet door de chauffeur, muchas gratias seƱor Smile
Dus bij poort 3 ben ik de site binnengekomen, precies waar ik wilde zijn, vlak bij de piramidos de la luna.
'Piramide van de zon'
De maanpiramide. Ik heb alle piramides beklommen, hier merk je al gauw dat je 0.0 conditie hebt. De piramido de la luna ging nog wel in 1 keer, maar de piramidos de la sol heb ik in 3 fases beklommen. En wat een uitzicht heb je daar!
Vervolgens ben ik verder gelopen richting de templo de quetzalcoatl. Men neemt aan dat hier het administratieve hart van de plaats is geweest.
Misschien handig om erbij te vertellen is dat Teotihuancan is gebouwd als middelpunt van het universum.
Op de eerste foto zie je het uitzicht vanaf de maanpiramide, je kijkt dan uit op de weg der doden, deze loopt een kleine 3,5 km door, verder zijn ze nog niet met het onderzoek, maar zeker is dat de weg veel langer is.
Ik heb plaatselijk goed verbrand, de zon was niet heet daar er een lekker briesje stond maar aan het trekken van mijn huid op voorhoofd en nek vertelde me dat ik flink aan het verbranden was.
De terugweg ben ik weer met de bus gegaan om vervolgens over te stappen op de metro. Voor 2 pesos (10 cent) kon ik helemaal naar de andere kant van mexico city, tot vlak bij het hotel. Morgen als ik verder trek naar Oaxaca ga ik zeker weer met de metro
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
op de piramide van de maan
op de 'piramide van de maan'
Piramide van de zon
'Piramide van de zon'