Oaxaca

Oaxaca Travel Blog

 › entry 6 of 16 › view all entries
Onder een 'tempel' in Mitla
Door de bus vanuit mexico city te pakken en er 6 uur in te zitten ben ik aangekomen in Oaxaca. Ik heb een leuke hostal uit de lonely planet geseleteerd. La Vilada Inn. De eerste dag ontmoet ik daar Joe, een londons stel en een aantal oosterijkse dames.
De tweede dag ontmoet ik Signa en zij vraagt mij of ik mee ga op een excursie. We bezoeken de dikste boom ter wereld, rijden vervolgens door naar een weverij, alwaar volgens oud indiaans gebruik wol wordt bewerkt om kleden en kleding te maken. De volgende stop is een Mezcal fabriek, waar aguave wordt verwerkt tot likeur. Om vervolgens na flink geproeft te hebben door te rijden naar Mitla een archeologische site, waar duitse archeologen bezig zijn met de ouden tempels. Bijzonder aan deze tempels is dat er ruimtes onder zijn, je mag er zelfs in, zoals op je op de foto kun zien. De andere foto geeft de hostel weer.
Diezelfde dag nog ontmoet ik ´s avonds Jennie en Anita. Beiden wonen in London, alleen Jennie komt oorspronkelijk uit Zimbabwe en Anita uit Canada. Ik heb een hoop lol met ze en ze vragen me mee te gaan stadten de volgende dag en later ook om mee te reizen naar Puerto Escondido, omdat we toch dezelfde kant opgaan.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Onder een tempel in Mitla
Onder een 'tempel' in Mitla
De Hostel in Oaxaca
De Hostel in Oaxaca
Oaxaca
photo by: tonygiglio