Chichen Itza en de Cenotes

Valladolid Travel Blog

 › entry 10 of 16 › view all entries
Cenote met gat in plafond waar wortels van een boom naar het water groeien.
Ik zit al enkele dagen in het plaatsje Valladolid. Dit plaatsje heb ik als uitvalsbasis genomen om verschillende dingen te bezoeken, zoals Chichen Itza en Coba. Coba ga ik nu niet meer heen omdat de terugreis naar Valladolid een grote gok is. Je weet van te voren niet of je terug kunt komen.
Gisteren ben ik naar Chichen Itza geweest en dit vond ik erg tegenvallen, je mag daar niks goed bekijken en alles is afgesloten voor publiek, je mag er alleen maar omheen lopen. Een afrader dus voor iedereen die de Ruines in Mexico wil bezoeken. Wat echter wel de moeite waard is op de site is dat het het grootste Jugo de pelota herbergt. Het aloude ¨voetbal¨ spel van de Maya´s. Wat ik vernomen heb is dat de bal de grond niet mocht raken en dat de handen niet gebruikt mochten worden, in sommige varianten mochten ook de voeten niet gebruikt worden. Het was dan de bedoeling om de ´gummi´bal (van circo 2,5kg)door 1 van de stenen goals te krijgen die hoog aan de muur hingen. Een spel kon daardoor dagen of zelfs weken duren voordat er een overwinnaar was.
Nadat ik terug kwam uit Chichen ben ik naar de plaatselijke Cenote gegaan. Deze Cenote is een half open grot waar gezwommen kan worden.
Vandaag ben ik naar de Cenotes Dzitnup en Samulá geweest. Hier ontmoette ik een Duitse vrouw uit Munchen en samen hebben we beide Cenotes bezocht, zij had geregeld dat de collectivo op ons zou wachten.
De Cenotes Dzitnup en Samulá zijn ondergrondse grotten vol met water, alwaar ergens in het midden een gat zit waar de zon zo nu en dan flink naar binnen schijnt erg mooi om te zien. Daarom ook een foto van deze Cenote bij dit verhaal. Het is jammer dat waarbenjij.nu zo weinig foto´s toelaat. Voor volgende reizen maar uitwijken naar een beter alternatief.
Morgen vertrek ik verder naar Playa Del Carmen, een toeristen oord voor voornamelijk Europeanen. Ik weet nog niet hoelang ik daar ga blijven, het enige wat vaststaat is dat ik de 18e in Cancun moet zijn voor mijn binnenlandse vlucht naar Mexico city.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Cenote met gat in plafond waar wor…
Cenote met gat in plafond waar wo…
Valladolid
photo by: Stigen