3 dagen Cancun

Cancun Travel Blog

 › entry 12 of 16 › view all entries
Aangezien ik een vlucht moet halen op de 18e ben ik de 15e vertrokken uit PDC, richting Cancun.
Ik heb hier niet al te veel gedaan, eerste dag alleen de buurt een beetje verkend, ik had een hostel/hotel in downtown Cancun. Dus niet in een van de overdreven dure, minimaal 100 euro per nacht kostende hotels. De volgende dag wat op het strand gelegen, over het strand gelopen en een luxe hotel als doorgang naar de weg gebruikt, omdat alles daar vol is gebouwd en er bijna geen fatsoenlijke doorgangen zijn naar het strand. Ik had zo van alle facaliteiten van het hotel gebruik kunnen maken als ik had gewild. Na het bakken op het strand ben ik naar de Maya site gegaan, die ook in de Zona Hoteleres lag. Ik ontmoette daar wat americanen die Nederland wilden bezoeken, heb ze volgens mij wat verkeerd advies gegeven, maar what the hell, het zijn americanen. Dat ze ook in Mexico niet geliefd zijn blijkt uit veel dingen, gelukkig heb ik op beide tassen een nederlandse vlag, scheelt weer een hoop in de prijzen overal.
De volgende dag had ik een tour geboekt, een funcruise economico. Economico hield in dat er dan geen open bar was en geen snacks onderweg werden geserveerd. Open bar bleek later dus te gelden voor sterke drank. Piña colada en bier evenals alle mogelijke refrescos waren gewoon naar behoeven te krijgen.
De tour ging naar Isla Mujeres, alwaar er eerst de gelegenheid was om het eiland te verkennen (het noordelijke deel) en souvenirs te kopen. Souvenirs had ik al gekocht in Valladolid, aangezien ik geen zin had om ze te kopen in het meest toeristische deel van Mexico. Ik heb dus meer dan een week met allemaal stenen voorwerpen lopen slepen.
Na 2 uur vertrok de boot naar het zuidelijke deel. De boot had een capaciteit van ongeveer 300 man, maar de groep bestond uit nog geen dertig mensen. Best wel grappig. Er waren er 2 uit Chili, 1 uit argentinie, een stuk of 10 mexicanen en 3 families uit Seoul.
Was best grappig als we dan onderweg afgeladen boten tegenkwamen die een stuk kleiner waren en wij met zijn dertigen hadden een cruiseship Smile
In het zuidelijke deel aangekomen was er de zeer uitgebreide lunch, het smaakte erg goed. Daarnaast kon je verschillende activiteiten doen, maar alleen een stuk fietsen over het eiland en kajakken op de zee waren bij de prijs inbegrepen. Dit heb ik dan beide ook gedaan. Daarna was het al weer gauw 16uur en om 1615 vertrok de boot weer naar Cancun. Onderweg op de boot met diezelfde 30 man staan dansen, wat erg grappige situaties opleverde, aangezien de boot soms behoorlijk diensde.
Toen ik op deze laatste dag met meerdere mensen op de bsu stond te wachten bleek dat het spitsuur was om 1715, aangezien de eerste 10 bussen die ik moest hebben vol aren, vervolgens op de verkeerde bus gestapt om toch richting Downtown te komen. Vervolgens te laat uitgestapt en mijn avondeten maar gaan nuttigen.
Gezocht naar een bushalte en daar weer de bus gepakt naar de zona hoteleres, aangezien het inmiddels 1900 uur was en ik de idiote zone ook wel bij nacht wilde zien. Vervolgens bijna aan het eind uitgestapt bij het Hilton. Per keer dat je op de bus stapt betaal je trouwens 7 pesos, ongeveer 40 cent en je kunt zo lang blijven zitten als je wilt.
Wat foto´s proberen te maken bij nacht en weer terug gegaan naar mijn hotel. Vroeg naar bed gegaan, omdat ik een vrije ´vroege´ (om 1129) vlucht had.
En nu zit ik weer in mexico city, in hetzelfde goedkope hotel waar ik aan het begin van de reis ook inzat.
Vanavond vertrekt mijn vlucht om ongeveer 2100 uur en ik zal morgen aankomen in Dusseldorf om 1800 uur.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Cancun
photo by: Marina2710