wit winter wonderland

High Prairie Travel Blog

 › entry 7 of 26 › view all entries
ijshockeywedstrijd tussen eagels en regals

er ligt weer een hele dag voor mij open, tis hier bijna 9 uur s ochtends.  ik heb al weer veel gezien en gedaan. zo waren we gister vlees ophalen bij een lokale slager en zagen we onderweg muil deers hoop dat ik het goed schrijf maar goed, het zijn herten met enorme oren. vandaar de naam muil. op het zelfde tripje zagen we ook twee coytes. ze zien er niet echt gevaarlijk uit maar kunnen schapen doden als ze het geleerd hebben.

het is nu ondertussen 12 uur s nachts . ben net thuis van een ijshockywedstrijd. Jess nam mij mee :) we waren natuurlijk voor de club van high prairie. ( high prairie regals) hup hup hup :) moet zeggen dat het best leuk om naar te kijken was alleen nogal koud. vooral dat op elkaar botsen en elkaar afmaken is echt grappig om te zien.

de zamboni
  beide teams hebben gewonnen al was de jongere generatie daar tot op het laatste moment niet zeker van. Staan ze eerst met 4 -0 voor staan ze in de derde periode opeens 6-6 gelijk ... tja dan mag je blij wezen als je in de laatste 23 sec een doelpunt scoord... wat ze dan ook natuurlijk waren.

maar goed ijshockey is maar een uitstapje mijn echte leven hier bestaat uit het voeren van ooien, lammeren, koeien, paarden, kippen en honden. daarnaast water gegeven dat lijkt makelijker dan dat het is. de eerste dag moesten we nog alles met de gator halen ( soort golfkar ) maar nu doe de pomp t weer dus hoeven we niet al te veel moeite meer te doen.  Naast dit alles ook kijken of er al wat lammeren zijn geboren en die dat veilig weg zetten zodat de kou ze niet te pakken krijgt. Want ze zitten in een schuur ook hier vriest het!!!  al valt  het opzich nog mee hoor, vandaag pas de eerste sneeuw gehad. en t is nog maar -7.  Helaas willen we ook nog wel eens wat verliezen vanochtend 2 lameren die al een dag of 2 leefden maar niet sterk genoeg waren en uiteindelijk gestorven zijn.  In nl is er de opruiminsdienst, in canada is die er niet... .hier moet je zelf je dieren opbergen.

Vandaag trouwens ook de twee honden gescaned, met een beetje geluk kan ik jullie in een volgend blog vertellen dat er twee puppys zijn geboren.

 ik ga lekker slapen kan ik weer met veel energie morgenochtend de kou in !!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
ijshockeywedstrijd tussen eagels e…
ijshockeywedstrijd tussen eagels …
de zamboni
de zamboni
High Prairie
photo by: iebee