we got ourselfs a steer !!!

High Prairie Travel Blog

 › entry 12 of 26 › view all entries

vanmorgen lekker kunnen uitslapen omdat jess en roy vrij hadden van school. ... heerlijk is dat!! uiteindelijk moet je altijd weer gaan werken maar die uurtjes vroeg in de morgen die je, je nog in je bed kan spenderen is altijd lekker.... :) we hadden vandaag een geweldige dag. het begon dus met uitslapen... daarna tot de ontdekking komen dat het ene puppie van s avonds veranderd is in 6 gezonde en leuke puppies!!!!.  daarna toch maar gaan werken. Ik was aan t werk toen louise binnen kwam stormen en riep we hebben een kalf!!! tja we lopen al een week te bedenken hoe we dit jong diertje naar binnen konden krijgen... want ja zo lang weten we al dat hij onderweg is. De moeder van dit kalf is namelijk ontsnapt aan de attentie van de bull van de grazerie.

. en dat resulteerd in een kalf dat veel te vroeg is voor t jaar.!!!

we hebben uiteindelijk besloten dat we het kalf uit de kudde zouden halen met behulp van de gator!!. zo gezegd zo gedaan..... helaas zo simpel was t dus niet. na veel geren en proberen de moeder in goede banen te lijden en vooral niet in haar weg gaan staan... want dan wordt je een pannekoek. hebben we haar uiteindelijk in de stal gekregen en in  een hok vol met stro zodat ze veilig en beschermd zijn tegen de kou. met bloed zweet en tranen... moest ik erbij zetten van jess :)

en toen begon het avontuur opnieuw want hij moest gemerkt, ontbalt en gevaccineerd worden en oja hij moest ook nog drinken... dus een fles vol met biest in zijn bek zien te krijgen :)    al met al dus een hele onderneming want moeders kan nog steeds aanvallen want ze vind ons niet bepaald vriendelijk.

..  maar goed we hebben het overleeft en kunnen het nog navertellen!!!!!

een ander verhaal dat nog verteld moet worden... vandaag waren jess en ik smiddags de baas.... dus alleen. ...yes!!! nou ja yes; we moesten wel al het werk met zijn tweeen doen. dus ook alle lammeren met ooien naar binnen brengen.  en tja dat is een heel karwei!!! ik zal even een situatie schetsen... zie twee meiden dik aangekleed tegen de kou, een stuk of honderd lammeren met ooien die overal rondlopen en niet te sturen zijn.  :) zien julllie het al voor je.... nou ja na vele pogingen en rondjes rennen rondom de baal hebben we met zijn tweeen al die dieren binnen gekregen!!!

dus graag applaus voor mij en jess... even terzijde normaal doen we dat met zijn drieen en een hond, maar ja die honden luisteren niet zo goed naar ons.

... hummm

mischien hebben jullie t al door maar anders even voor de duidelijkheid ik schrijf in periodes. als ik even tijd heb dan schrijf ik dingen op voor jullie.  ondertussen is het al weer nacht hier in high prairie. we zijn op visite geweest bij marten en roeby.... eigenlijk moesten we gewoon de gator afgeven voor een onderhoudsbeurd. dat gaat hier zo... we rijden met de gator op de openbare weg... met een voorlicht de ander is er afgereden een aantal maanden terug door een zeker manspersoon :) zal geen namen noemen!! jess, roy en ik moesten de gator dus naar martin en roeby brengen, onderweg hebben we onze eigen jukebox gecreerd namelijk onszelf. verschillende liedjes kwamen aan de orde maar vooral de variatie op twee beren broodjes smeren waren zeer in trek bij roy.

zoals jullie snapen gaat de rit zo erg snel

daar aangekomen chocomel met appeltaart gehad en geklets enzo .... eigenlijk dus gewoon, niets bijzonders maar wel leuk en daarna met onze eigen jukebox weer terug want de mannen hadden hem ondertussen gemaakt...  het is dus de bedoeling dat de gator het weer voor de 100% doet.. we konden dit gelijk uittesten want bij thuiskomst natuurlijk even een lammerronde en ja wel weer een lam erbij.  Ik kan nu toch echt zeggen dat we nog maar 1 ooi te gaan hebben oftewel hoogstens nog maar 2 lammeren die we moeten grootbrengen.  het einde is dus echt in zicht niet alleen van de lammerperiode maar ook van mijn tijd op de grazerie.  morgen vertrek ik met de greyhound richting lake louise..

en ik krijg heerlijke broodjes mee als snack..!!!! louise het staat nu op mijn blog dus ik krijg het ook echt!!! :)

nog even een update van onze steer.. hij drinkt nog steeds niet zelf, we geven hem de fles. Met gevaar voor eigen leven ;) gaan we het hok in en proberen we hem richting uier te dirigeren, maar ja zoals elke man ze weten niet altijd wat goed voor ze is :) heb ik nu een aantal lezers beledigd ;p

 

de volgende blog zal waarschijnlijk vanuit lake louise zijn of er moet nog iets geweldigs gebeuren hier of onderweg.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
High Prairie
photo by: iebee