olympische spelen :)

Vancouver Travel Blog

 › entry 25 of 26 › view all entries
chinatown

de olympische spelen zijn zeker weten in vancouver.. daar is geen twijfel over mogelijk.!!! Overal mensen, overal canadese vlaggen, vlaggetjes, tatoe's, truien, t shirts, toque's en caps.... wat wil je nog meer????  het is echt super om dit mee te mogen maken... ben dinsdagochtend dan ook met de skytrain richting downtown gegaan.. had geluk zat in de skytrain vol met noren en amerikanen die onderweg waren naar de icehockey game oftewel heel veel lol, heel veel geluid en erg druk :) we moesten er op t zelfde station uit.. nog leuker.. want ik ging naar chinatown.  bij de uitgang van de skytrain kwam ik voor een verassing te staan... overal amerikanen en noren opzoek naar een ticket voor de game en mensen je gelooft niet welke bedragen ze wouden betalen om alleen maar 1 wedstrijd te zien en dan nog niet eens een belangrijke nee.

hier zijn de bloemen al in volle bloei !!!
. deze game was de eerste icehockey game voor de mannen van de oc!!! oftewel er kan nog van alles gebeuren.. maar jullie willen nu natuurlijk getallen horen... nou jou je maar vast en ga zitten...... ja dat is nodig!!!!! ik zal beginnen met de noren :) hun laagste bod om mee te mogen doen aan de olympische spelen was 5000 dollar... hun hoogste 7999 dollar... Maar nu komt t hoor mensen zitten jullie op je billen... de amerikanen hadden op zijn laagst 14000 dollar over voor deze wedstrijd en er was er zelfs een die wou er meer dan 300.000 dollar voor betalen.. kan jullie vertellen deze meneer heeft ook daadwerkelijk betaald .. een noor heeft zijn plaats afgestaan en is dus nu 300.000 canadese dollars rijker.!!! om jullie een idee te geven deze tickets zijn verkocht voor ongeveer 500 dollar

Dat was dus mijn eerste avontuur van deze dag.

chinatown
. daarna lekker door chinatown gewandeld. in de zomer moet ik zeggen erg leuk maar nu niet zo heel erg veel te doen.. maar gastown was daarentegen weer erg leuk. dus toen hier maar even gelunchd in de lokale pub en gezien hoe canada zijn 2e gouden medialle binnensleepte voor de snowboard cross!! t ging er iets minder erg aan toe dan bij de 1e maar ze zijn nog steeds helemaal doorgedraaid als het gaat om gouden medialles hier in canada!!!! 

Dus na een paar gratis verkregen biertjes weer op pad richting olympische avonturen.. en gevonden.. de torch nog maar eens een keer bewonderd.. dit keer was t er niet zo  druk; je kon gelijk je fotos maken en niet eerst iedereen op zij beuken om een plek te bemachtigen :) daarna over robsen street geslenterd.

gastown
.. hier gebeurd t trouwens allemaal mensen!!! Hier zijn alle evenementen, alle gebeurtenissen en alle gratis vlaggetjes .. joepie!!!  dus voor straks aan de muur in mijn kamer heb ik verzameld een canadese vlag(5), een bc vlag(4), een olympische pin volgens mij is het nl woord een bros?????  in iedergeval iets dat je op je kleren kan spelden. hihi  en dan hadden we nog kaarten van vancouver zelf (3), informatiebulletins, en maps van downtown vancouver!!!

Er was nog wat te doen op robsen street namelijk de ziplijn.. had mij al een beetje verheugd op het feit dat ik straks dus misschien wel over robsen street zou vliegen en alles mooi kon bewonderen.. jullie moeten weten zondag was de rij 9 uur... ja jullie lezen t goed 9 uur... snap t ook niet maar er zijn dus werkelijk mensen die hier 9 uur hebben gestaan om de ziplijn te mogen nemen naar de andere kant van de straat.

hoezo support!!!

maar goed we hadden t over vandaag.. ik bijna huppelend richting begin lijn!! passeer t 9 uur bord, t 8 uur bord, t 7 uur bord, t 6 uur bord. t 5 uur bord ... ik wordt al blij, ga bijna rennen en toen....... was daar t 4 uur bord en ja hoor ook de mensen.. dus ik loop maar weer de weg terug... met een erg sip gezicht..

Maar niet getreurd er was nog zat anders te doen, zoals even in chapters rondneuzen, genieten van alle activiteiten, de artiesten bekijken en alle vreemde dingen die mensen doen om maar te kunnen profiteren van de oc!!! toch nog even in the hudson bay kijken of er toch stiekem niet iets afgeprijst is wat je eventueel zou kunnen kopen om mee te nemen naar huis... helaas alles was nog steeds toppie duur.. dus geen stuff for me!!  ondertussen werd t weer steeds beter en besloot ik mijn geld dan maar te investeren in een mooi uitzicht, want waar je normaal gesproken een prachtig uitzicht hebt over noord vancouver en de bergen erachter zie je nu alleen maar hekken met de vancouver 2010 vlag hangen.

atractie!
.een beetje jammer dus ik zocht t hoger op!!! de harbour centre om precies te zijn. en ik had een paar mooie plaatjes mensen.. en voor papa ook een filmpje helemaal rond, kan je thuis genieten achter je computer :)

en toen werdt t al wat laat en aangezien ik niet van tante thea in t donker over straat mag in surrey, zij woont nog al achteraf als ov afhankelijk bent!!! ben ik rond 5 uur maar richting huis gegaan.

hier natuurlijk verder oc gekeken want dat is eigenlijk de enige tv dat hier nog beschikbaar is!!!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
chinatown
chinatown
hier zijn de bloemen al in volle b…
hier zijn de bloemen al in volle …
chinatown
chinatown
gastown
gastown
hoezo support!!!
hoezo support!!!
atractie!
atractie!
fans
fans
muurschildering voor de olympische…
muurschildering voor de olympisch…
de 4 uur durende wachtrij voor de …
de 4 uur durende wachtrij voor de…
dit is de ziplijn
dit is de ziplijn
chapters!!!
chapters!!!
art
art
artieste
artieste
en ook in het nederlands worden de…
en ook in het nederlands worden d…
mascotte
mascotte
mascotte
mascotte
vlam
vlam
vlam
vlam
harbour centre
harbour centre
harbour centre
harbour centre
Vancouver
photo by: Browser