meren, meren en nog eens meren maar ze zijn allemaal wit!!

Lake Louise Travel Blog

 › entry 15 of 26 › view all entries
opweg naar lake louise

vandaag heb ik alle meren op loopafstand mogen bewonderen!! het zijn er wel drie kan ik jullie vertellen. ik begon met een hike van een kilometer of 5 richting lake louise, want tja over de weg is zo saai :) deze hike was zwaarder dan ik dacht... dus olaf ja ik ben een watje en jij kan t vast beter... maar ik heb t al vast gedaan en jij nog niet :P.. voor olaf trouwens de plek voor jullie blokhut heb ik gevonden zeg dat maar tegen anouk!!! heel lake louise is goed genoeg voor een blokhut trouwens vanuit elke hoek heb je een prachtig uitzicht je maakt zoveel fotos dat ik nu zit te kijken welke ik met jullie wil delen en welke niet... maar daar kom ik vast wel uit..

maar was ik gebleven oja de lake's!!! nou ja die mooie hike kwam ik bij lake louise.

dat is echt waanzinnig mooi om te zien. hij staat bekend om zijn blauwe kleur.. dat kan ik helaas niet vertellen want zoals de titel al zeg ... lake louise was bevroren en vol met sneeuw!!! ik was eigenlijk nog niet moe genoeg dus besloot naar lake agnes te gaan.. wist namelijk nog van 5 jaar geleden dat iedereen zei dat lake agnes nog veel mooier was dan lake louise...

maar ze hebben hier voornamelijk trails voor langlaufers hier trouwens cross country skiers genoemd om het gemakkelijk te maken! dus je moet goed opletten op welk trail je loopt want anders heb je een bon aan je broek hangen en jullie raden t natuurlijk al ik liep onderweg naar lake louise op een trail die alleen voor sc skien was.. mar gelukkig vond de meneer de boswachter me aardig genoeg en liet me gaan met een waarschuwing.

victoria glacier deze voed lake louise
.

Ik was dus extra allert op welke trails ik wel en niet mocht nemen.. dus slimme ik gaat naar het belachelijk grote hotel naast lake louise.. (hotel voor rijke stinkerds daar behoor ik zeker weten niet bij!!!) dit hotel verpest eigenlijk zelfs het mooie van lake louise... dus louise je had gelijk :)

ik vraag aan de clerk of je mag hiken naar lake agnes en hij kijkt me aan en zegt tuurlijk mag dat maar dan moet je wel de omweg nemen want de officieele route daar is lawine gevaar. Maar ook op de omweg moest ik goed uitkijken want ook hier was t niet altijd veilig. oftewel blijf op de aangestampte sneeuw lopen en ga hier niet vanaf... tja probeer dat maar eens als je mensen moet kruisen op een pad dat 70 cm breed is geen gemakkelijke opgave en jullie raden t natuurlijk al ingeborg zat tot aan haar heup in de sneeuw en kreeg gelukkig hulp van de meneer die haar daar in had gelopen :) .

lake louise
.. na dit avontuur nog voorzichtiger geworden en keurig op het pad gebleven... brave meid :)

en toen kwam lake mirror inzicht ... tja ik weet dus niet of de naam zichzelf waar maakt maar mooi was t hier wel!!! toen de laatste 800 meter richting lake agnes.. nou 800 meter zijn nooit zo lang geweest.. en toen kwam het leukste gedeelte een trap ja mensen er was een trap... een trap vol met sneeuw want ze hadden hier niet keurig sneeuwgeruimd zoals in de rest van canada.. dus daar ging ik twee handen aan de leuning en proberen omhoog te komen.... gelukkig voor mij is dat gelukt met als beloning lake agnes.... en die is idd geweldig om te zien.!! ondertussen had ik tijdens die laatste 800 meter vriendjes gemaakt met een paar mensen uit calgary..... dus midden op lake agnes vonden we t tijd voor onze lunch.

lake louise
!!!

denk niet dat er veel mensen zijn die kunnen zeggen dat ze midden op lake agnes hebben gezeten in het zonnetje en het mooiste uitzicht wat je bijna maar kan hebben.... gelukkig ben ik een van die mensen die dat wel kunnen zeggen !!! haha

na een wel verdiende lunch moesten we weer terug... eerste opstakel de trap.. tja hoe verder.. een paar probeerden het lopend maar dat was geen succes uiteindelijk kwam een van de meiden op t idee om dan maar te glijden en jawel dat was de oplossing. ik ben dus glijdend naar benenden gegaan.... top oplossing totdat je bijna beneden aan de trap bent want dan moet je gelijk stoppen anders.... tja anders lig je een paar honder meter beneden in de sneeuw. ook leuk kan ik je vertellen maar niet iets wat ik graag uitprobeer dus.

ikke
.. alle hens aan denk en ja wel t is ons allemaal gelukt om beneden te komen en niet in het ravijn te vallen... wat een opluchting!!!

Toen begon het leuke gedeelte... omhoog was ploeteren en kreunen en bij elk mooie uitzicht stoppen om fotos te maken... nou ja eigenlijk om uit te rusten. en nu konden we rennend naar beneden of eigenlijk glijdend haha. super leuk om te doen!!! en toen waren we opeens weer beneden en kreeg ik een lift terug naar de hostel, want tja die 4 km terug naar het hostel had ik niet zo heel veel zin meer in....

en nu ga ik dus eten macaroni met pasta...

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
opweg naar lake louise
opweg naar lake louise
victoria glacier deze voed lake lo…
victoria glacier deze voed lake l…
lake louise
lake louise
lake louise
lake louise
ikke
ikke
lake mirror
lake mirror
lake agnes, in de verte zie je de …
lake agnes, in de verte zie je de…
lake agnes
lake agnes
glijdend de trap af crissy
glijdend de trap af crissy
nog een keer de trap...
nog een keer de trap...
Lake Louise
photo by: mountaingirl