lopende band werk

High Prairie Travel Blog

 › entry 9 of 26 › view all entries

de ooien hadden gister besloten dat louise en ik niet voldoende werk hadden. 4/5 lammeren per dag was niet genoeg... nee ze schroefden het tempo iets op naar 20 per dag. ja jullie lezen het goed 20 lammeren zijn er gister geboren. hadden we de een net in een hok met lam en al begon de volgende . We waren dan ook er blij toen t eindelijk vandaag was zoals jullie hopelijk zullen begrijpen. :)


Het grote probleem was eigenlijk dat we niet genoeg hokken hadden voor iedere ooi, dus toen hebben we het pomphuis ( waar het water van de dug out( = een vijver waar water uit wordt gehaald) naar boven wordt gehaald ) maar omgetoverd tot kraamkamer voor de tweelingen. Die zitten hier nog steeds warm en comfortabel, want jullie moeten weten dit is de beste plek van stal, zo rond de nul graden, een verwarming en lampen die de hele dag branden om je lekker warm te houden. een verrukking om hier in te mogen werken, maar helaas voor ons... zo vaak zitten we er niet. de lammeren en de ooien dus wel............ de bofkonten. :)

vandaag hadden we het redelijk rustig, we moesten toch naar de dorp, boodschappen doenen naar de greyhound. bij de greyhound heb ik mijn tickets gehaald zodat ik 4 feb s avonds lekker richting lake louise ga tuffen een tochtje van een  uurtje of 15..... suggesties voor tijdbestedingen hoor ik graag naast slapen :)

omdat t zo rustig was na die enorme boest van gister had ik besloten om eens de toerist uit te hangen in high prairie. want ja .... high prairie heeft een museum!!!!  moet zeggen dat het best grappig was om te zien, heb me dat kwartier goed vermaakt,.. Was wel onder de indruk van de opgezette wolf en cougar. nooit geweten dat wolfen gewoon tot aan mijn middel komen!!!   ... die moet je maar niet tegen komen in het donker op weg naar de stal :)

Maar ik zal jullie even educatief onderleggen over high prairie, het is ontstaan als stad langs het spoor. Het zou oorspronkelijk prairie river gaan heten, maar ja die was er al dus werd het high prairie .. dit is allemaal zo rond 1900. er leven leuke dieren zoals vossen, cougars, moose, cayote's  en natuurlijk wolven.  moet eerlijk toegeven de wolf, en cougars heb ik nog niet ontmoet de rest wel. nou ja ontmoet,... mogen bewonderen van een afstandje :)  Nou dit was ongeveer wel high priarie :) dus toen maar weer op weg naar huis.

toen we weer thuis kwamen hadden de ooien nog niets gedaan, maar zo snel ze in de gaten hadden dat we weer thuis waren begonnen ze weer, in minder dan een kwartier hadden we er weer 3 aan de gang en een uur later zaten ooi en lam keurig in de hokken. kunnen ze lekker opwarmen!! en dat ben ik op dit moment ook lekker aan t doen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
High Prairie
photo by: iebee